15.5 C
Greece
13 Μαΐου, 2024
ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Βιβλία ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ ΤΟΜΟΣ Β: 1974 – 2016 του Αλέξη Παπαχελά

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια
Τόμος Β: 1974 – 2016

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια των αποκαλυπτικών συνεντεύξεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια ΤΟΜΟΣ Β: 1974 - 2016

Ο Αλέξης Παπαχελάς επιστρέφει µε τον δεύτερο τόμο της συγκλονιστικής αφήγησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις τους που πραγματοποιήθηκαν µε ρητή συμφωνία το περιεχόμενό τους να δημοσιοποιηθεί μετά την αποχώρηση του Έλληνα ηγέτη από τη ζωή. Με τα δικά του λόγια, ο κορυφαίος πολιτικός άνδρας αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται για πρώτη φορά εκ βαθέων, αιφνιδιάζοντας συχνά τον αναγνώστη καθώς φωτίζει µε θάρρος –αλλά και αυτοκριτική διάθεση– αμφιλεγόμενες όψεις της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας του τόπου. 

«Με αυτούς τους χειρισμούς που κάναμε, ήρθαμε σε αντίθεση με όλο το οικονομικό κατεστημένο. Δεν υπήρχε κανένας ο οποίος να μην ήταν εχθρός. Διότι, μη γελιόμαστε, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αυτή. Αυτοί οι κύριοι θέλουν να διευθύνουν την πολιτική μας ζωή. Αυτή την απλή, ξεκάθαρη τοποθέτηση, ότι ο πολιτικός θα πρέπει να είναι από πάνω, ότι θα σας ακούει μεν όλους αλλά θα είναι από πάνω, δική μου άποψη ήταν και είναι πάντοτε.»

Η πορεία στην έρημο και οι δύσκολες σχέσεις του µε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τα πρώτα χρόνια μετά την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Τα μυστικά της πολιτικής επιβίωσης και η ολική επαναφορά στην πολιτική σκηνή. Η ένταξη στη Νέα Δημοκρατία το 1978 και η πρωτοφανής πορεία προς την κατάκτηση της ηγεσίας της το 1984. Οι μεγάλες συγκρούσεις µε τον Ανδρέα Παπανδρέου που σφράγισαν την δεκαετία του ’80. Το Σκάνδαλο Κοσκωτά και η πολιτική θύελλα που οδήγησε στο Ειδικό Δικαστήριο. Η στοχοποίηση της ΝΔ από την τρομοκρατία και η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Οι συγκρούσεις στην κυβέρνηση την περίοδο 1990-1993 για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Το άγνωστο παρασκήνιο για το Σκοπιανό. Το χρονικό της πτώσης και ο πραγματικός ρόλος της «διαπλοκής». Οι συμβουλές και η παρακαταθήκη του για τις επόμενες γενιές.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καταθέτει τη δική του μαρτυρία για μια ολόκληρη εποχή, την οποία επηρέασε και διαμόρφωσε όσο ελάχιστοι άλλοι.


Ο συγγραφέας

Ο Αλέξης Παπαχελάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε Οικονομικά και Διεθνείς Σχέσεις στο Bard College και το Columbia University στις ΗΠΑ. Ασχολείται με τη δημοσιογραφία από το 1983. Σήμερα είναι Διευθυντής της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και σχολιαστής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Έχει γράψει δύο ακόμη βιβλία, Ο βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας και Φάκελος 17 Ν.

Στο βιβλίο περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό, αναλυτικό βιογραφικό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και σύντομη παρουσίαση των ιστορικών προσώπων που αναφέρονται στις συνεντεύξεις.

Το δίτομο έργο Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια, Τόμος Α: 1942-1974 & Τόμος Β: 1974-2016 του Αλέξη Παπαχελά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Ούτε μια μέρα παραπάνω” της Βενετίας Πιτσιλαδή Σούαρτ, από τις εκδόσεις Ωκεανός

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: Γράφοντας Ιστορία” του Χοσέ Μανουέλ Πουέρτας, από τις εκδόσεις Κάκτος

Καλλιόπη Γιακουμή

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19-09-2018

Μεγακλής

Αφήστε Ένα Σχόλιο