18.6 C
Greece
21 Μαΐου, 2024
MORE

Οι προσωπικές απώλειες που στιγμάτισαν μεγάλα ονόματα του σινεμά, της μουσικής και του αθλητισμού…

Ο κόσμος του θεάματος είναι τόσο φωτεινός που νομίζεις πως καμιά σκιά, καμία στεναχώρια και θλίψη, καμιά συμφορά δεν μπορεί να τον αγγίξει. Η μοίρα όμως έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο πάντα. Η ζωή πίσω από τα φλας της δημοσιότητας και τις κάμερες μπορεί πολλές φορές να κρύβει μια τραγωδία., εξάλλου είναι αυτή που γράφει πάντα τα πιο απρόβλεπτα και ανατρεπτικά σενάρια..

Τα πολλά χρήματα και η φήμη δεν είναι αποτρεπτικοί παράγοντες για τα άσχημα παιχνίδια της μοίρας. Οικογενειακές τραγωδίες «χτύπησαν» διάσημους ηθοποιούς, τραγουδιστές, αθλητές. Εκείνοι είτε το μοιράστηκαν δημόσια είτε διέρρευσε μετά από χρόνια.

Τζον Τραβόλτα…

Η πρόσφατη απώλεια της ηθοποιού Κέλι Πρέστον στα 57 της χρόνια, αποτελεί μια ακόμα θλιβερή στιγμή για τον ηθοποιό Τζον Τραβόλτα, που αποχαιρέτησε τη σύζυγό του ύστερα από δυο χρόνια μάχης με τον καρκίνο του μαστού και 29 χρόνια κοινής ζωής.

Το 2009, το ζευγάρι έχασε τον 16χρονο γιο του Τζετ, ο οποίος έπασχε από αυτισμό.

Εξαιτίας της στενής του σχέσης με την Σαϊεντολογία ο ηθοποιός έκρυψε το γεγονός ότι ο έφηβος γιος του Jett ήταν αυτιστικός κι ότι πέθανε σε ηλικία (μετά από πολλαπλές επιληπτικές κρίσεις). Η θρησκεία του Travolta δεν αναγνωρίζει την ασθένεια και δεν επιτρέπει τη θεραπεία του αυτισμού.

O Τζον Τραβόλτα με τη σύζυγό και το γιο του. Πηγή φωτογραφίας Daily Mail …

Σιλβέστερ Σταλόνε..

Ο πρωταγωνιστής των επιτυχημένων σίκουελ «Ρόκι» και «Ράμπο», έχασε το 2012 τον 36χρονο γιο του Σάγκε από καρδιακή προσβολή.

Ο Σταλόνε μιλάει πάντα λιτά για την απώλεια του λέγοντας ότι έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να επουλώσουν το βαθύ τραύμα του ξαφνικού χαμού.

Σιλβέστερ και Σάγκε Τραβόλτα. Πηγή φωτογραφίας Mirror

O.J. Simpson…

Πολύ πριν βγει στο φως το σκάνδαλο του φόνου της γυναίκας του, ο αθλητής έζησε πάρα πολύ δύσκολες στιγμές το 1979 όταν η μικρότερη κόρη του από τον πρώτο του γάμο πνίγηκε στην πισίνα του σπιτιού τους λίγο πριν κλείσει τα δύο της χρόνια.

Στις 13 Ιουνίου 1994, στις 12:10, η Nicole Brown, πρώην σύζυγος του O. J. Simpson και ο Ronald Goldman, σερβιτόρος και φίλος της πρώτης, βρίσκονται νεκροί έξω από το σπίτι της, στη συνοικία Μπρέντγουντ, στο δυτικό Λος Άντζελες, μην αφήνοντας αμφιβολίες ότι ήταν θύματα μιας άγριας δολοφονίας από τα εμφανή σημάδια πάλης.
Το κεφάλι της Nicole έχει σχεδόν αποκοπεί από το υπόλοιπο σώμα και ο  εικοσιπεντάχρονος νεαρός έχει δεχτεί τριάντα μαχαιριές.O Ronald Goldman είχε βρεθεί σπίτι της, προκειμένου να της επιστρέψει ένα ζευγάρι γυαλιών.

Κύριος ύποπτος ήταν ο O. J. Simpson.

” Όλα ξεκίνησαν με τον O.J. Simpson”, με αυτόν τον περιεκτικό τίτλο συνοδεύει το περιοδικό Vanity Fair άρθρο του σχετικό με την υπόθεση του διάσημου αθλητή O. J. Simpson, συμπυκνώνοντας σε μια φράση τον αντίκτυπο που είχε η δικαστική του περιπέτεια στην αμερικανική κοινωνία, πρωτίστως, αλλά και στην παγκόσμια κουλτούρα, μετέπειτα. Η υπόθεση «O. J. Simpson» καταγράφηκε στα δικαστικά και τηλεοπτικά χρονικά, με διαφορετικές, φυσικά, αναλογίες. Οι ανατροπές της δίκης σχολιάζονται μέχρι και σήμερα, με πιο πρόσφατη εξέλιξη την εύρεση του φονικού όπλου, ενώ οι δικαστικοί ελιγμοί μελετώνται σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι χαρακτηρίστηκε τότε από τα μέσα ως η «δίκη του αιώνα».

 

 

Μάικ Τάισον..

Ο διεθνούς φήμης μποξέρ έχασε την τετράχρονη κόρη του Exodius από ασφυξία το 2009.

Ενα αθώο παιχνίδι με μηχάνημα γυμναστικής της μητέρας της στοίχισε τελικά τη ζωή στη μικρή κόρη του Μάικ Τάισον. Η 4άχρονη Εξοντους έπαιζε, αλλά μπλέχτηκε σε ένα λουρί του μηχανήματος και πνίγηκε. Αν και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, οι γιατροί δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το μοιραίο.

Την βρήκε ο 7χρονος αδερφός της μπερδεμένη πάνω στον κυλιόμενο τάπητα του διαδρόμου.

Μάικ Τάϊσον και Exodius Πηγή φωτογραφίας YouTube

Beyonce..

Πριν ανακαλύψει τη χαρά της μητρότητας με την κόρη της Blue Ivy, η Beyonce πέρασε πολύ δύσκολα όπως αποκάλυψε και στο αφιέρωμα στην ζωή της με τίτλο ‘Life is but a Dream’, μετά την αποβολή που είχε κάποια χρόνια νωρίτερα. “Άκουσα την καρδούλα του να χτυπά και ήταν η ωραιότερη μουσική που έχω ακούσει ποτέ”, είπε.

Prince…

Δεν έχουν αποκαλυφθεί ποτέ λεπτομέρειες σχετικά με τη γέννηση και το θάνατο του παιδιού του τραγουδιστή. Υπήρξαν όμως κάποιες διαρροές από το προσωπικό του νοσοκομείου σύμφωνα με τις οποίες το 1996 ο διάσημος τραγουδιστής και η γυναίκα του έχασαν το γιο τους από φυσικά αίτια λίγες ώρες μετά τη γέννησή του.

Dr. Dre..

Μια ατυχής υπερβολική δόση ηρωίνης και μορφίνης οδήγησαν στο θάνατο τον 20χρονο γιο του Αμερικανού ράπερ Andre Young Jr., που άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του πατέρα του..

 

Bill Cosby…

Παρόλο που ο κωμικός αντιμετωπίζει σοβαρότατες κατηγορίες σήμερα για σεξουαλική κακοποίηση, δεν είναι δυνατόν να αγνοήσουμε το τραγικό γεγονός που συνέβη στη ζωή του το 1997. Ο 27χρονος γιος του βρέθηκε νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι δίπλα στο αυτοκίνητό του κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας. Η κάλυψη του συμβάντος που έγινε από τα μέσα ενημέρωσης ήταν ιδιαίτερα κακόγουστη ενώ φωτογραφίες με τον χτυπημένο νέο κυκλοφορούσαν παντού.

 

Mia Farrow

Η ηθοποιός η οποία έγινε γνωστή από το κλασικό πλέον θρίλερ ‘Rosemary’s Baby’ έχασε την υιοθετημένη κόρη της, Lark Previn, την ημέρα των Χριστουγέννων το 2008. Η Previn, η οποία είχε ήδη παιδιά δικά της υπέκυψε στην πνευμονία που της προκάλεσε ο ιός HIV.

 

Pierce Brosnan

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι είχε χάσει τη σύντροφό του το 1991 από καρκίνο, ο πρώην James Bond έχασε την κόρη του 2013. Η Charlotte Brosnan διαγνώσθηκε με καρκίνο των ωοθηκών όπως και η μητέρα της και πέθανε στα 42 της χρόνια.

 

Marie Osmond…

Ο Michael, ο γιος της γνωστής τραγουδίστριας αυτοκτόνησε πέφτοντας από το παράθυρο του διαμερίσματός του το 2010. Ο 18χρονος ο οποίος σπούδαζε μόδα στο Λος Άντζελες προσπαθούσε να ξεφύγει από τα ναρκωτικά επί αρκετό καιρό.

 

Romy Schneider

Το 1981 ένα τραγικό ατύχημα στοίχισε τη ζωή στον 14χρονο γιο της αγαπημένης ηθοποιού. Ο David ενώ προσπαθούσε να σκαρφαλώσει σε ένα φράχτη για να πάει στο γειτονικό σπίτι γλίστρησε και τρυπήθηκε από ένα σίδερο. Ο θάνατος του βύθισε τη μητέρα του στο πένθος η οποία δεν συνήλθε ποτέ.

Τσάρλι Τσάπλιν..

Το πρώτο παιδί του ηθοποιού, Νόρμαν Σπένσερ Τσάπλιν πέθανε το 1919, τρεις μόλις μέρες από την γέννηση του. Το 1968 ο δεύτερος γιος του, Τσάρλι Τσάπλιν Τζούνιορ έχασε τη ζωή του από θρόμβωση στους πνεύμονες.

Ο ηθοποιός που βρισκόταν εκτός πόλης δεν παραβρέθηκε στην κηδεία του γιου του. Συνολικά απέκτησε 11 παιδιά, από 4 διαφορετικές συζύγους.

Τσάρλι Τσάπλιν Τζούνιορ Πηγή φωτογραφίας YouTube

Πολ Νιούμαν..

Ο γιος του μεγάλου πρωταγωνιστή πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, το 1978 σε ηλικία 28 ετών.

Ήταν εθισμένος στα παυσίπονα έπειτα από σοβαρό ατύχημα με την μηχανή του.

Ο Πολ Νιούμαν με τον γιο του Πηγή φωτογραφίας Pinterest

Κιάνου Ρίβς..

Ο διάσημος ηθοποιός βίωσε μια διπλή απώλεια.

Η σύντροφος του Τζένιφερ Σάιμ γέννησε το 1999, ένα ετοιμοθάνατο κοριτσάκι, το οποίο έζησε λίγες ώρες.

18 μήνες αργότερα έφυγε και η ίδια από τη ζωή σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Η σύντροφος του Κιάνου Ριβς, Τζένιφερ Σάιμ Πηγή φωτογραφίας YouTube

Τζέρι Λιούις..

Ο κωμικός ηθοποιός, έχασε το γιο του το 2009 από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Ο ίδιος πέθανε σε ηλικία 91 ετών το 2017.

Ο γιος του Τζέρι Λιούις Πηγή φωτογραφίας YouTube

Μάρλον Μπράντο..

Η κόρη του, Τσεγιέν βρέθηκε κρεμασμένη το 1995, σε ηλικία 25 ετών.

Το 2008 πέθανε και ο γιος του από επιπλοκές πνευμονίας. Ο Μπράντο είχε ήδη φύγει από τη ζωή το 2004.

Τσεγιέν Μπράντο. Πηγή φωτογραφίας Wikipedia

Έρικ Κλάπτον

Ο γιος του Έρικ Κλάπτον έχασε τη ζωή του πέφτοντας από το μπαλκόνι σε ηλικία 4 ετών.

Ο Κλάπτον στη μνήμη του γιου του έγραψε το «Tears in Heaven».

Ο Έρικ Κλάπτον με τον γιο του Πηγή φωτογραφίας Daily Mail…

Γίνετε μέλος της ομάδας μας “Βιβλίων Ορίζοντες” στο facebook πατώντας το παρακάτω σύνδεσμο

Βιβλίων Ορίζοντες

Επιμέλεια  κειμένου: Καλλιόπη Γιακουμή

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Τα άυλα θηρία της ψυχής”  της Ευαγγελίας Τσακίρογλου, από τις Εκδόσεις Ελκυστής

Καλλιόπη Γιακουμή

Το σκοτεινό παρασκήνιο της φρικτής δολοφονίας της ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη…

Καλλιόπη Γιακουμή

“Ο ΚΑΚΤΟΣ” της Sarah Haywood, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο