13 C
Greece
12 Μαΐου, 2024
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ

ΟΑΕΔ: 180.000 δικαιούχοι voucher για αγορά βιβλίων

ΟΑΕΔ: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η ΚΥΑ για χορήγηση voucher αγοράς δωρεάν βιβλίων. Όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος για το έτος 2021.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για τη χορήγηση επιταγής (voucher) σε δικαιούχους και ωφελούμενους του προγράμματος χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων έτους 2021.

Ο συνολικός αριθμός δικαιούχων και ωφελούμενων είναι 180.000 και ορίζονται ως εξής:

Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2021 ορίζονται:

  • Ασφαλισμένοι που πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας
  • Ασφαλισμένες που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρου 142 του ν. 3655/2008, όπως ισχύει.
  • Ασφαλισμένοι που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα).
  • Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών. Ο υπό τα στοιχεία α’ έως γ’ αναφερόμενος αριθμός ημερών μπορεί να προκύψει αθροιστικά από τις ημέρες και των τριών στοιχείων.

Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων ορίζονται:

  • Τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των πέντε ετών, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών ή του άλλου γονέα. Για τους σκοπούς της παρούσας ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 5ου έτους θεωρείται η 01.01.2021.
  • Οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών, όπως αποδεικνύονται από αυτεπάγγελτη αναζήτηση από αρμόδιο δημόσιο φορέα ή, όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίζει. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης ενεργού ασφαλιστικής ικανότητας είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
  • Για τους σκοπούς της παρούσας ως τέκνο νοείται κάθε φυσικό, νομιμοποιηθέν ή νομίμως αναγνωρισθέν ή υιοθετημένο τέκνο και γενικά κάθε τέκνο του οποίου οι δικαιούχοι έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια.
  • Δεν θεωρούνται δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος οι δικαιούχοι – ωφελούμενοι από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

To πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 20-08-2021 έως 31-12-2021.

Πατήστε το  «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε ολόκληρη την απόφαση.

………………

Γίνετε μέλος της ομάδας μας “Βιβλίων Ορίζοντες” στο facebook πατώντας το παρακάτω σύνδεσμο

Βιβλίων Ορίζοντες

 

Επιμέλεια άρθρου : Καλλιόπη Γιακουμή

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

Υπό έκδοση κυκλοφορίες των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Καλλιόπη Γιακουμή

Οι Εκδόσεις Anubis σας καλωσορίζουν στον κόσμο του DUNE

Καλλιόπη Γιακουμή

Η παρουσίαση του βιβλίου “ΑΜΑΛΙΑ” του Σπύρου Πετρουλάκη στην Κοζάνη

Μεγακλής

Αφήστε Ένα Σχόλιο