15.9 C
Greece
18 Μαΐου, 2024
ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ για τους μικρούς μας αναγνώστες από τις εκδόσεις “Κόκκινη κλωστή δεμένη”- ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

“Ταξίδι με τον Σεβάχ “

Συγγραφέας: Μαρία Παπαγεωργίου

Εικονογράφηση: Nerina Canzi 

…Έφτιαξα ένα κάστρο στο σαλόνι μας με δυο μεγάλα άσπρα σεντόνια. Για να μπεις στο κάστρο μου πρέπει να πεις το σύνθημα… τη μαγική λέξη «Σεχραζάτ». Μόνο τρεις άνθρωποι ξέρουν το σύνθημα. Εγώ, ο μπα- μπάς μου και ο φίλος μου ο Αγησίλαος. Όταν ακούω στις ειδήσεις τη λέξη «πόλεμος» μπαίνω μέσα στο κάστρο μου και κρύβομαι… 

Ο μικρός Άλκης με δυο άσπρα σεντόνια έχει φτιάξει το κάστρο του, ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη με την υδρόγειο σφαίρα του κι όταν μια μέρα ακούει στις ειδήσεις για ένα ναυάγιο με παιδιά πρόσφυγες ξεκινάει μαζί με τον φίλο του Αγησίλαο ένα φανταστικό ταξίδι με το πλοίο του Σεβάχ… 

Η ανάγκη των παιδιών να παρηγορηθούν με το παιχνίδι, με τα αισιόδοξα όνειρα, με την παρουσία ενός καλού φίλου, αλλά και η στιβαρή παρουσία του πατέρα δίπλα στο ευαίσθητο παιδί, φαίνεται να είναι το ζητούμενο της συγγραφέως Μαρίας Παπαγεωργίου που ήδη την έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει με τις ευφάνταστες παραστάσεις της που συνδημιουργεί στην Παραμυθοχώρα

Στο Ταξίδι με τον Σεβάχ, η συγγραφέας επιχειρεί με σκηνοθετική μαεστρία ένα ομαλό δέσιμο του μικρόκοσμου του Άλκη με τον απέραντο παγκόσμιο ιστό γύρω του κι εμείς ανακαλύπτουμε ένα μικρό ύμνο στην ενσυναίσθηση και στην επίδραση των παγκόσμιων γεγονότων στον ψυχισμό ενός ευαισθητοποιημένου παιδιού. 

Μια ιστορία για τον μαγικό κόσμο των παιδιών, τη φιλία, τη δύναμη του παιχνι- διού, τα όνειρα που βγαίνουν αληθινά. 

Δείτε τις εσωτερικές σελίδες εδώ 

Νέες κυκλοφορίες — Φεβρουάριος 2020 

Η εικονογράφος Νerina Canzi προσπαθεί να διαχειριστεί παράλληλα πέντε διαφορετικούς χώρους και “μπαινοβγαίνει” με άνεση σε αυτούς: Το υφασμάτινο κάστρο στο σπίτι του Άλκη, τον χώρο του βιβλίου της Σεχραζάτ και του Σεβάχ με την αγριεμένη θάλασσα, την υδρόγειο σφαίρα και τους πολέμους που σηματοδοτούνται με μαύρα πουλιά, την χώρα του ονείρου του και τον γαλήνιο χώρο του σπιτιού του. 

«Ένα καλογραμμένο κείμενο, με όμορφες εικόνες που διαβάζεται ευχάριστα από τα παιδιά. Με ευαισθησία η συγγραφέας αναπτύσσει την αλληλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς διδακτισμούς. Μια μαγική λέξη, μια υδρόγειος σφαίρα κι ένα αγόρι ήταν αρκετά για να γίνει ένα θαύ- μα!» (Έπαινος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, 2018

Λίγα λόγια για την συγγραφέα 

Η Μαρία Παπαγεωργίου σπούδασε σκηνοθεσία και σενάριο στη σχολή Σταυράκου, εργάστηκε στην τηλεόραση, το σινεμά και έκανε ταινίες μικρού μήκους. Μαζί με την ξαδέρφη της και καλύτε- ρή της φίλη Σπυριδούλα Παπαγεωργίου δημιούργησαν το Θέατρο Κούκλας “Παραμυθοχώρα” που έχει έδρα στην Αθήνα και παρουσιάζει από το 2000 έως και σήμερα παραστάσεις εικαστικού Θεάτρου κούκλας. 

Δραστηριοποιείται ως Σκηνοθέτης, συγγραφέας, κουκλοποιός, και perfomer. Τα τελευταία χρόνια έχει ξαναγίνει μαθήτρια για να μελετήσει θεατρική γραφή και τεχνικές υποκριτικής. Περνά τον περισσότερο χρόνο της στην Παραμυθοχώρα – εκεί θα την βρείτε να παίζει παραστάσεις, να αφηγεί- ται ιστορίες, να σκηνοθετεί, να φτιάχνει κούκλες, να γράφει παραμύθια, να διαβάζει. 

Λίγα λόγια για την εικονογράφο 

Η Nerina Canzi, γεννημένη στην Αργεντινή, το 1980 ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως καθηγήτρια ζωγραφικής και σχεδίου στην Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών Prilidiano Pueyrredón. Σπούδασε σχέδιο στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες. Έζησε τρία χρόνια στην Ιταλία και 14 στην Ισπανία, στη Βαρκελώνη. Έχει εργαστεί σε τοιχογραφίες και διακοσμητική ζωγραφική. Το 2006 επέστρεψε στην Αργεντινή. Το 2013 έκανε τα πρώτα της βήματα στον κόσμο της εικονογράφησης και από το επόμενο έτος άρχισε να εργάζεται ως εικονογράφος, σε συνεργασία με πολυάριθμους εκδοτικούς οίκους. Το 2015 έλαβε το Εθνικό και Λατινικό Αμερικανικό Βραβείο Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας “LA HORMIGUITA VIAJERA”. 

Σχήμα: 21 x 29 εκ.

Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο

Σελίδες: 32

Ηλικία: 6+

ISBN: 978-618-5151-95-9,  Barcode: 9786185151959

Βοηθ. Κωδ. Μηχ.: 01.136

Ημ. Κυκλοφορίας: Φεβρουάριος 2020

 Τιμή με ΦΠΑ: 12,90€ Τιμή χωρίς ΦΠΑ: 12,17€ Φ.Π.Α.: 6% 

……

“Τράμπα-τραμπαλίζομαι! “

Συγγραφέας: Έλενα Αρτζανίδου

Εικονογράφηση: Daniela Iride Murgia 

 Ένα βιβλίο για τη φιλία. Μια αφήγηση ποιητική και μαζί υπόσχεση για μια συνέχεια άχρονη και άτοπη. Απλά παντοτινή. 

‘Ενα βιβλίο για την φιλία ανάμεσα σε δύο κορίτσια, σε δύο αγόρια, ή μήπως ανάμεσα σε αγόρι και κορίτσι, ή… μια φιλία ανάμεσα σε μικρούς ή και μεγάλους, γιατί η φιλία δεν έχει φύλο και φυλή, δεν έχει ηλικία. Κι όταν γεννιέται, δε σβήνει ποτέ… 

…Δυσκολεύομαι να σου δείξω πώς αισθάνομαι. «Προσπάθησε να το πεις με λέξεις». 

Μμμ… Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω. «Προσπάθησε» Μπορεί και να γελάσεις όταν ακούσεις όσα θα σου πω. «Και να γελάσω, εσύ να επιμείνεις. Λοιπόν, ξεκίνα». … 

Η ιστορία μιας φιλίας που δεν έχει αρχή, δεν έχει μέση, δεν έχει τέλος. Μια φιλία που προσπαθεί να γίνει λέξεις, να γίνει εικόνες, να γίνει χειροπιαστή. Μα είναι φευγάτη όσο και η αλήθεια. Φευγάτη, αλλά υπαρκτή, σαν τα δυο δελφίνια που παρατηρώ στον ωκεανό και που τους μιλώ για σένα. Κι είναι σαν να σε ξέρουν. Και σε αγαπούν. Αληθινή, γιατί χωράει μέσα της τα μικρά σου αθώα ψέματα. Και κάνει αυτό που πρέπει: μας δένει με ένα τραμπάλισμα μαγευτικό, πάνω κάτω μαζί, μπρoς πίσω μαζί. Μας κρατά ενωμένες, ένα ουράνιο τόξο. Μας δένει μαζί, για πάντα. 

Μια αφήγηση ποιητική και μαζί υπόσχεση για μια συνέχεια άχρονη και άτοπη. Απλά παντοτινή. 

Δείτε τις εσωτερικές σελίδες εδώ 

 Η συγγραφέας Έλενα Αρτζανίδου υμνεί με τον δικό της τρόπο την διαχρονική έννοια της φιλίας και της αποδοχής του άλλου (που επέλεξες για φίλο σου). Όλα μπερδεύονται γλυκά: παρόν, παρελθόν και μέλλον, αλήθεια και ψέμα, όνειρο και πραγματικότητα. Και κτίζει ένα ενιαίο χώρο, τον χώρο της φιλίας, με τα δικά του σύμβολα, τους δικούς του μυστικούς κωδικούς, που όλα υπάρχουν γλυκά κι αβίαστα , σαν παιχνίδι, σαν τραμπάλισμα επαναλαμβανόμενο, ατέρμονο. 

H εικονογράφος Ντανιέλα Ιριντε Μούρτζα πιάνει απαλά την άκρη της κλωστής, την άκρη του ουράνιου τόξου που κρατά τις δυο φίλες ενωμένες, και υφαίνει τρυφερά αυτόν τον ιστό που μπορεί να τις φυλακίσει – ελευθερώσει, σε ένα παιχνίδι που δεν έχει τελειωμό. Με χρώματα διάφανα αλλά δεσμευτικά, τις ενώνει για πάντα ενώ είναι τόσο διαφορετικές μεταξύ τους. Υπάρχει η μία για την άλλη! 

Ένα crossover εικονοβιβλίο. Ένα crossover picturebook υψηλής αισθητικής για μικρούς αλλά και για μεγάλους. Για την μοναδικότητα της φιλίας και τη ζεστασιά της που δεν χάνεται ποτέ. Για συναισθήματα που μένουν αναλλοίωτα στην φθορά του χρόνου κι ας ξεκινούν σαν παιχνίδι.

Σχήμα: 22,5 x 22,5 εκ.

Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο

Σελίδες: 36 Ηλικία:

Crossover ISBN: 978-618-5151-94-2,  Barcode: 9786185151942

Βοηθ. Κωδ. Μηχ.: 01.137

Ημ. Κυκλοφορίας: Φεβρουάριος 2020 

Τιμή με ΦΠΑ: 11,90€ Τιμή χωρίς ΦΠΑ: 11,23€ Φ.Π.Α.: 6% 

………

“Πλάτων”

Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη

Εικονογράφηση: Στάθης Πετρόπουλος 

 Η αγαπημένη συγγραφέας των μικρών παιδιών Μαρία Ρουσάκη, στα τρία πρώτα εικονοβιβλία της σειράς  «Μικρή Φιλοσοφική» μας δίνει με ένα απλό, διασκεδαστικό και εύκολο στην αποστήθιση λόγο, μικρές και σύντομες ιστορίες για τους πιο γνωστούς φιλοσόφους μας. Μια αφορμή για να μπουν κάποιες πρώτες βά σεις στα μικρά παιδιά για το αρχαίο αθάνατο πνεύμα . Η συγγραφέας οδηγεί τα παιδιά σε μια συζήτηση με  τους γονείς για την ζωή των προσώπων που διάβασαν και που θα πάψουν έτσι να είναι αυτοί οι άγνωστοι που σπάνια γνωρίζουμε κάτι για το έργο τους. 

Η αφαιρετική εικονογράφηση του Στάθη Πετρόπουλου, δίνει στη σειρά το σφρίγος και την ρωμαλεότητα των αρχαίων αγαλμάτων και εντυπωσιάζει τα μικρά παιδιά. 

Δείτε τις εσωτερικές σελίδες εδώ 

Ποιος για τον δάσκαλό του τον Σωκράτη έτρεφε λατρεία και στην Αθήνα για νέους φιλοσόφους ίδρυσε Ακαδημία; 

Ποιος τον σπουδαίο Αριστοτέλη δίδαξε με μαεστρία κι έγραψε ζωηρούς διαλόγους με των ιδεών τη θεωρία; 

Μα φυσικά ο Πλάτων, στην ιδανική του Πολιτεία οι φιλόσοφοι είναι αυτοί που παίρνουνε την εξουσία! 

Βιογραφικό..

Η Μαρία Ρουσάκη γεννήθηκε το 1974 στη Νέα Υόρκη και κατάγεται από την Αλαγονία Καλαμάτας. Με  σπουδές στην κοινωνιολογία, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και μεταφράστρια.  

Έχει γράψει πάνω από 40 βιβλία παιδικής λογοτεχνίας και δύο μυθιστορήματα ενηλίκων. Έχει βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (2002) και από το Oppenheim Toy Portfolio (2003), ενώ βιβλία της ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας (2004 και 2006) και για βραβεία του περιοδικού Ο Αναγνώστης (2012, 2013, 2014 και 2015). Το 2017 ήταν υποψήφια για το βραβείο Συγγραφέας της Χρονιάς από το περιοδικό Votre Beaute. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στις ΗΠΑ, στην Ταιβάν, στην Κορέα  και στην Τουρκία. Ζει στην Αθήνα και είναι μητέρα τριών παιδιών. 

Στη ίδια σειρά κυκλοφορούν: 

Νέες κυκλοφορίες — Φεβρουάριος 2020 

Ο Πυθαγόρας, γνωστός για το Πυθαγόρειο θεώρημα, ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός και θεωρητικός της μουσικής και της αστρονομίας. Η ζωή του είναι χρωματικά απεικονισμένη σε αυτό το μοναδικό παιδικό βιβλίο για ηλικίες 6 ετών και άνω. Γραμμένη σε στίχο, η ιστορία του Πυθαγόρα γίνεται αντιληπτή καθώς γίνεται εφευρέτης, πρωτοποριακή μεγαλοφυία και αγαπημένος δάσκαλος. 

Ο Σωκράτης, ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος γνωστός για τη δυναμική του συζήτηση και την ηθική στάση του για τη ζωή, απεικονίζεται χρωματικά σε αυτό το μοναδικό παιδικό βιβλίο για ηλικίες 6 ετών και άνω. Η ζωή του περιγράφεται σε στίχο, από τα άκρως ηθικά του ιδανικά μέχρι τον ιδιόμορφο τρόπο διδασκαλίας του, οδηγώντας τον τελικά στη δίκη και το θάνατό του.

Σειρά: Μικρή Φιλοσοφική

Σχήμα: 22,5 x 22,5 εκ.

Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο

Σελίδες: 36

Ηλικία: 6+

ISBN: 978-618-5151-94-2,  Barcode: 9786185151942

Βοηθ. Κωδ. Μηχ.: 01.129

Ημ. Κυκλοφορίας: Φεβρουάριος 2020

Τιμή με ΦΠΑ: 10,90€ Τιμή χωρίς ΦΠΑ: 10,28€ Φ.Π.Α.: 6% 

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

Νέες κυκλοφορίες Νοεμβρίου ’18 από την BRAINFOOD Εκδοτική.

Μεγακλής

“ΔΩΔΕΚΑ ιστορίες που γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη” της Κατερίνας Τζαβάρα, από τις Εκδόσεις Διάπλους

Καλλιόπη Γιακουμή

«Αντέχεις να μάθεις την αλήθεια;» της Τζόαν Ζαχαριάδου, από τις εκδόσεις Υδροπλάνο

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο