23.8 C
Greece
20 Μαΐου, 2024
Βιβλία ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Μια φωτιά που σιγοκαίει, μια μπαλάντα ενός θλιμμένου καφενείου και πολλά ακόμα… δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο! Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα

Κάθε βιβλίο είναι ξεχωριστό και σκοπός μας είναι μέσω της ανάγνωσης να σας παρασύρουμε σε ένα υπέροχο ταξίδι. Ανακαλύψτε παρακάτω τις νέες μας κυκλοφορίες!

Στην Ξένη Πεζογραφία έρχεται η Φωτιά που σιγοκαίει, το Νο1 εθιστικό best seller των Sunday Times από την Paula Hawkins, συγγραφέα του εμβληματικού Το κορίτσι του τρένου. Ένα θρίλερ που δεν θα θέλετε να αφήσετε από τα χέρια σας! Έχει ήδη μεταφραστεί σε 14 γλώσσες πολλούς μήνες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του.

Συνεχίζουμε με την Μπαλάντα του θλιμμένου καφενείου, ένα από τα ωραιότερα έργα της Carson McCullers, που δημοσιεύεται μαζί με έξι ακόμα ιστορίες, μεταξύ των οποίων το «Wunderkind», το πρώτο διήγημα που εξέδωσε η συγγραφέας. Με διαχρονική κοινωνική ευαισθησία και τρυφερότητα η McCullers, μία από τις πιο σπουδαίες γυναικείες φωνές της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, αφηγείται ιστορίες για ανθρώπους διαφορετικούς, που παλεύουν μάταια να ξεφύγουν από τη μοναξιά τους.

Η μπαλάντα του θλιμμένου καφενείου

Ο Stefan Ahnhem επιστρέφει με το Τελευταίο καρφί, το έκτο και τελευταίο βιβλίο της βραβευμένης παγκόσμιας best seller σειράς με πρωταγωνιστή τον Φάμπιαν Ρισκ. Ένα πραγματικά υπέροχο και απολύτως ταιριαστό φινάλε, η τελευταία αυτή περιπέτεια θα σας παγώσει το αίμα!

Το τελευταίο καρφί

Στην ίδια κατηγορία επιστρέφει επίσης η Belinda Alexandra, συγγραφέας του best seller Το ρόδο της Τοσκάνης, με μια ιστορία που θα σας ταξιδέψει, τη Μυστηριώδη γυναίκα. Αυστραλία, δεκαετία 1950. Μια γυναίκα τρέχει να ξεφύγει από ένα σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων. 

Η Μυστηριώδης Γυναίκα

Στην Ελληνική Λογοτεχνία έρχεται η Ελένη Γαληνού με το νέο της βιβλίο Χρυσάφι και μέλι. Ένα μυθιστόρημα γλυκό σαν μέλι και πολύτιμο όσο το χρυσάφι, μια σύγχρονη ιστορία με μεγάλες αλήθειες, που θα μπορούσαν άνετα να είναι βιώματα του καθενός. 

Χρυσάφι και μέλι

Στην κατηγορία Ιστορία – Φιλοσοφία – Πολιτισμοί, το Πώς να έχεις ανοιχτό μυαλό αποτελεί μια εξαιρετική εισαγωγή στις αρχές του σκεπτικισμού. Πρόκειται για μια σύγχρονη μετάφραση θεμελιωδών χωρίων από τα κείμενα του Σέξτου, του μόνου Σκεπτικιστή φιλοσόφου του οποίου έργα σώζονται. 

Πώς να έχεις ανοιχτό μυαλό - Ένας αρχαίος οδηγός ανεκτικότητας και διαλόγου

Συνεχίζουμε με την κατηγορία Ψυχολογία – Προσωπική Ανάπτυξη, όπου το Βάλε τον εαυτό σου πρώτο της Emma Reed Turrell μπορεί να μας δώσει τη δύναμη να ορθώσουμε το ανάστημά μας κι αντί να σιωπούμε να τολμάμε να μην είμαστε αρεστοί. Πάνω απ’ όλα όμως, μέσα από αυτό το βιβλίο μαθαίνουμε ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να νοιαστούμε πραγματικά για τους άλλους: να νοιαστούμε πραγματικά για τον εαυτό μας.

Βάλε τον εαυτό σου πρώτο

Στα παιδικά βιβλία υποδεχόμαστε Τα φλαφ της ευτυχίας της Μαρίνας Γιώτη. Ένα ξεχωριστό βιβλίο που έρχεται να δείξει στα παιδιά τη δύναμη της ευγνωμοσύνης. Η ευγνωμοσύνη θρέφει την ψυχή και συνδέεται άμεσα με την ευτυχία. Είναι ένα δυνατό συναίσθημα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ζήσουμε στο παρόν, να νιώσουμε πιο ικανοποιημένοι στο σήμερα και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον. (Ηλικίες: 4+)

Τα φλαφ της ευτυχίας

Στη σειρά Περιπλάνηση στην Ιστορία προστίθεται το βιβλίο Αρχαία Ελλάδα. Τα παιδιά ταξιδεύουν στον χρόνο και μαθαίνουν για την ιστορία, την τέχνη και την καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων μέσα από συναρπαστικές πληροφορίες και πάνω από 100 κρυμμένες εικόνες που θα πρέπει να ανακαλύψουν στις σελίδες του βιβλίου! (Ηλικίες: 7+)

Αρχαία Ελλάδα

Ένα Φασαριόζικο φάντασμα έρχεται στη σειρά Η Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς του Isaac Palmiola για να συναρπάσει τα παιδιά. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα πολύ περίεργο μυστήριο… Αλήθεια, εσείς πιστεύετε στα φαντάσματα; (Ηλικίες: 7+ )

Ένα φασαριόζικο φάντασμα

Τέλος, από τη Νεανική Βιβλιοθήκη παρουσιάζουμε το τρίτο μέρος της τριλογίας  Βιβλιοπωλείο Πέιτζις & Σία με τίτλο Η Ματίλντα και ο χάρτης με τις ιστορίες. Τα παιδιά συνεργάζονται με έναν θρυλικό συγγραφέα και έχουν συμμάχους το θάρρος, την εφευρετικότητά τους και μερικούς από τους πιο αγαπημένους μυθιστορηματικούς ήρωες. (Ηλικίες: 9+)

Η Ματίλντα και ο χάρτης με τις ιστορίες

 

 

 

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΟΥ” του Θεόδωρου Λιμήτσιου, από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Καλλιόπη Γιακουμή

ΙΡΕΝΑ ΣΕΝΤΛΕΡ

Καλλιόπη Γιακουμή

“Το τέρας” του Frank Goldammer, από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο