13.3 C
Greece
28 Απριλίου, 2024
ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΟΥΡΔΑ(Lena Tsd)

“ΜΗΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΝΤΙΟ” της Αναστασίας Καλλιόντζη , γράφει η Ελένη Τσιούρδα (Lena Tsd)

Η άποψη της Ελένης Τσιούρδα (Lena Tsd)
.
“ΜΗΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΝΤΙΟ”
Συγγραφέας Αναστασία Καλλιόντζη
Εκδόσεις Μεταίχμιο
.
.
.

Πήγα στην παρουσίαση, πριν χρόνια, χωρίς να ξέρω ότι το εν λόγω είχε γυριστεί σήριαλ με το οποίο έγινε χαμός . Ο Μουράτ που έλεγε κι η αδερφή μου..
Ρόδα τσάντα και κοπάνα λοιπόν, μια δεκαετία αργότερα, μακρινά άγχη (πώς λέμε μακρινά ξαδέρφια) πανελληνίων, εφηβικές βρισιές και εποχές που οι έφηβοι κάπνιζαν, απειλή του τύπου θα σε στείλω για βοσκό (αξιοζήλευτες απολαβές εν μέσω κρίσης), Αθηναίοι να αναρωτιούνται κατά που πέφτει η Κομοτηνή (τους ζήσαμε αυτούς, δεν θέλαν να φύγουν όταν έπαιρναν πτυχίο), το μόνιμο πρόβλημα ταυτότητας των Ελλήνων Μουσουλμάνων, οι γνωστοί από Δικατσα που κάναν περισσότερα χρόνια στην αναγνώριση από ότι στην Νομική (στην Σερβία, στην Βουλγαρία…), σχόλια Αθηναίων του τύπου εκεί μένουν Τούρκοι που θυμίζει το ανέκδοτο για την Θεσσαλονίκη Βούλγαροι-Σφαγεία (😂😂), ένα ζευγάρι δασκάλων ο κ. Ευτύχης και η κ.Δυστυχια, μια ταβέρνα Όμορφη Γωνία (εδώ έχουμε την Καμμένη Γωνία ως πιο Καμμένοι), εκφράσεις τύπου πατερούλη που αρμόζουν μόνο στον Στάλιν και στην Ροδούλα-Χιονούλα, κλασική καμία πεθερά τύπου Σοράγια (ειδωλοοοο), αυθεντικοί Νταλιδες σε σπίτι (πιο αληθοφανές να έχουν φαντάσματα και νεράιδες), η λαϊκή νυφη που τρώει με τα χέρια τύπου Κώστας Τσιπούρας στις Θαλάσσιες τις Χάντρες.
Και πάνω από όλα αυτά η αξέχαστη Κομοτηνή: όλα τα γνωστά ονόματα, χωριά, μαγαζιά, στενά, μυρωδιές, οι φαντάροι στο τρένο που θυμούνται το Μαχαιρίτσα και το Μπλουζ του, οι Νότιοι που πρώτη φορά αγοράζουν παλτό και σκουφάκια, ο αξέχαστος Τόλης στο κυλικείο της Νομικής, το βιβλιοπωλείο του Σάκκουλα που παίρναμε βιβλία, το ασύγκριτο Στορκ που έβλεπες από σκαρπίνι μέχρι πλαστική σαγιονάρα.
Και το Κισμετ: άρχισα αυτό το βιβλίο το βράδυ πριν βγει η μετάθεση μου. Και μάθω ότι λέω αντίο στην Κομοτηνή…….😒

 

Σύνοψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Δύο ιστορίες, δύο άνθρωποι που κανονικά μάλλον δεν θα συναντιούνταν ποτέ· όμως η μοίρα είχε αλλιώς αποφασίσει, ήταν γραφτό. Και τους έφερε κοντά. Ανάμεσά τους αναπτύσσεται ένας μεγάλος έρωτας. Ένας έρωτας απρόβλεπτος, απόλυτος και καταλυτικός, καταστροφή αλλά και αναγέννηση, παράδεισος και κόλαση, από αυτούς τους έρωτες που είναι τόσο τέλειοι, ώστε να προκαλούν τη μήνι των θεών, ένα ασυγκράτητο πάθος που αναζητά απελπισμένα την ολοκλήρωσή του, με κάθε θυσία, με κάθε τίμημα. Κι όλα αυτά με φόντο την πόλη της Κομοτηνής, μιας πόλης ερωτικής, που όσοι πέρασαν από εκεί, έστω και για λίγο, την κουβαλάνε πάντα μέσα τους και νιώθουν παντοτινά αποτυπωμένο σε κάθε μόριο του κορμιού τους το άρωμα Ανατολής που αποπνέει.
Καλό σας ταξίδι στον ονειρικό κόσμο των μυστικών, καλά κρυμμένων πόθων.

Το βιβλίο μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη από τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη και πρωταγωνιστές τη Θάλεια Ματίκα και τον Μέμο Μπεγνή.

.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Αναστασία Καλλιοντζή γεννήθηκε στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 1995 και από το 1997 ασκεί τη μαχομένη δικηγορία, διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα.
Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο.
.
Βιβλιογραφία
2018)Μη μου λες αντίο, Μεταίχμιο
(2016)Μη μου λες αντίο, Μεταίχμιο
(2016)Μη μου λες αντίο, Μεταίχμιο
(2016)Παράνοια, Διόπτρα
(2014)Πόσο λίγο κρατάει η ευτυχία, Μεταίχμιο
(2011)Παράνοια, Διόπτρα
(2010)Αγαστή συνεργασία, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2009)Χαμένο χτες, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2006)Θυμάσαι;, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2005)Έσχατοι καιροί, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2003)Πες πως ήταν όνειρο, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2001)Όλα ήταν τόσο μα τόσο υπέροχα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2000)Μη μου λες αντίο, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
.
Σύνταξη και επιμέλεια: Ελένη Τσιούρδα (Lena Tsd)
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

«Επικίνδυνες λέξεις» της Φιλομήλας Λαπατά, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ” του Σπύρου Διονυσιάδη, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Καλλιόπη Γιακουμή

“Στη γη της αιώνιας θλίψης” του Γιάννη Κυζιρόπουλου, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο