13.9 C
Greece
15 Μαΐου, 2024
Βιβλία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

“Η Οργή του Τυφλού Ποταμού” της Εύα Μαζοκοπάκη από τις εκδόσεις Πηγή

“Η Οργή του Τυφλού Ποταμού”
Συγγραφέας Εύα Μαζοκοπάκη
Εκδόσεις Πηγή

Σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης, κοντά στα νερά του Τυφλού ποταμού, ξεδιπλώνεται η ιστορία μιας κλειστής, συντηρητικής ανθρώπινης κοινωνίας, πλασμένης από ένα συνονθύλευμα αγγέλων και δαιμόνων επί γης.

Κρίματα, ενοχές, ψέματα, πάθη, αναμεμειγμένα με πόθους, όνειρα, ελπίδες, αγάπη…Οι ανθρώπινες ύβρεις αμέτρητες, το σκοτάδι των ψυχών απύθμενο. Η νέμεση καραδοκεί και η κάθαρση πλησιάζει.

Ο ποταμός του χωριού είναι Τυφλός ή η τυφλότητα ανήκει στη σφαίρα της ανθρώπινης εσωτερικότητας;Ένας οργισμένος Τυφλός ποταμός μπορεί να ξεπλύνει τα κρίματα και να οδηγήσει στην κάθαρση;

 

Να φέρει την όραση στις απαίδευτες ψυχές και να χαρίσει το φως στις λεηλατημένες ζωές; Θεραπεύεται άραγε η τυφλότητα της ψυχής;

.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Εύα Μαζοκοπάκη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Σπούδασε με υποτροφία στο τμήμα Κλασικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ζει και εργάζεται στα Χανιά. Ασκεί το επάγγελμα της φιλολόγου στο ιδιόκτητο φροντιστήριο θεωρητικών σπουδών «Πρωτοπορία», στη γενέτειρα πόλη της.

Ασχολείται παράλληλα με τη συγγραφή σχολικών βιβλίων, βιβλίων ποίησης και λογοτεχνίας. Έχει βραβευτεί με το πρώτο βραβείο ποίησης στον Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Κρητών Λόγος» 2019, για το ποίημα «Άλωση ψυχής». Παράλληλα, έχει διακριθεί στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης της βιβλιοθήκης Σπάρτου 2019, με το ποίημα Σκοτεινές Σκεπές.

 

Το «Η Οργή του Τυφλού ποταμού» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, γραμμένο με σεβασμό και εκτίμηση στο αναγνωστικό κοινό.

Έργα της ίδιας:

«Λεκτικά αρώματα», ποιητική συλλογή.
«Συντακτικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας».

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

ΛΑΧΕΣΙΣ της Μαρίας Πρινάρη-Καρκαβατσάκη, από τις εκδόσεις Αγγελάκη

Καλλιόπη Γιακουμή

“Ο Δόγης” του Κώστα Παύλου από τις εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ

Καλλιόπη Γιακουμή

“Πατρίδα ξένη” της Μάγδας Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη, από τις Εκδόσεις: Άπαρσις

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο