23.4 C
Greece
21 Μαΐου, 2024
ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΑ ΝΕΑ

Εκδοτικό Πρόγραμμα 2020 των εκδόσεων Παπαδόπουλος

Εκδοτικό Πρόγραμμα 2020

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος, αφήνουν πίσω τους μια ιδιαίτερα επιτυχημένη δεκαετία και έχουν σχεδιάσει για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε ένα πλούσιο και πολλά υποσχόμενο εκδοτικό πρόγραμμα.

Το 2019, χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη επιτυχία της δημοσιογραφικής έρευνας των Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτώριας Δενδρινού με τίτλο Η τελευταία μπλόφα, που ξεπέρασε τις 45.000 αντίτυπα σε πωλήσεις, αλλά και την κυκλοφορία σημαντικών τίτλων όπως το Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια, Τόμος Β: 1974-2016, του διευθυντή της εφημερίδας Η ΚαθημερινήΑλέξη Παπαχελά, το Τα δάνεια της Ελλάδας: 200 χρόνια ανάπτυξης και κρίσεων του καθηγητή Μιχάλη Ψαλιδόπουλου στη σειρά ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, αλλά και την κυκλοφορία σε νέα μετάφραση της Κατερίνας Σχινά του αριστουργήματος της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας Τόνι ΜόρισονΑγαπημένη.

Στην κατηγορία του παιδικού βιβλίου ξεχώρισε η κυκλοφορία της πολυβραβευμένης σειράς μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ, που περιλαμβάνει σύντομες εικονογραφημένες βιογραφίες των σημαντικότερων γυναικών της ιστορίας, η οποία συμπληρώνεται με ανάλογους τίτλους στη σειρά μικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ. Το 2019 κυκλοφόρησαν, μεταξύ άλλων, το πρώτο βιβλίο της σειράς παιδικής λογοτεχνίας ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ του Φίλιππου Μανδηλαρά, η σειρά γνώσεων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ καθώς και οι εκπληκτικές εικονογραφημένες διασκευές των κλασικών έργων Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων και Μικρές Κυρίες από τον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και την εικονογράφο Ίριδα Σαμαρτζή.

Το 2020 θα είναι μια χρονιά αφιερωμένη στην Ιστορία, καθώς θα ξεκινήσει με την έκδοση της κλασικής μελέτης του Christopher Μ. Woodhouse Ο πόλεμος της Ελληνικής Ανεξαρτησίας σε νέα μετάφραση του Γιώργου Καράμπελα και θα συνεχιστεί με το έργο της Αννίτας Παναρέτου Συμπληρώνω τη μνήμη του κόσμου: Έλληνες όμηροι και αιχμάλωτοι σε ναζιστικά και φασιστικά στρατόπεδα και φυλακές, 1941-1945, ενώ θα ακολουθήσει η μελέτη του ιστορικού William McNeill με τίτλο Βενετία – Στην αιχμή της Ευρώπης: 1081-1797, η οποία εντάσσεται στη σειρά ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Η πλέον αξιόπιστη, επίτομη βιογραφία στα ελληνικά της Μάργκαρετ Θάτσερ, Μάργκαρετ Θάτσερ: Ζωή, πολιτική πορεία και υστεροφημία, της πολιτικού που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας, θα κυκλοφορήσει την άνοιξη δια χειρός του ιστορικού και βιογράφου David Cannadine, την οποία θα ακολουθήσει η βιογραφία του ακαδημαϊκού Δρ. Σταμάτη Κριμιζή, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις του σημαντικού Έλληνα επιστήμονα, επίτιμου διευθυντή του τμήματος Διαστημικής της NASA, με τον δημοσιογράφο και βιογράφο του, Μάκη Προβατά. Επίσης, την άνοιξη θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τις προτάσεις του για μια πιο δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ θα εμπλουτιστεί με νέους τίτλους και το 2020, ενώ το φθινόπωρο αναμένουμε και νέους τίτλους στη σειρά ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στο παιδικό βιβλίο, η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με την κυκλοφορία μιας νέας σειράς καρτονέ βιβλίων για μικρά παιδιά, η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, με τίτλο Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ. Τα πρώτα 4 βιβλία της σειράς περιλαμβάνουν πρωτότυπους μηχανισμούς, που σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή εικονογράφηση ζωντανεύουν ήρωες και θεούς από την ελληνική μυθολογία.

Η Ιστορία έχει την τιμητική της φέτος και στο παιδικό βιβλίο καθώς ο Φίλιππος Μανδηλαράς, έγραψε δύο νέους τίτλους για την επιτυχημένη σειρά μας Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ, τους Ελληνική Επανάσταση και Κύπρος. Το φθινόπωρο αναμένεται και το συλλογικό έργο με προσωρινό τίτλο 21 για το ’21, με κείμενα καταξιωμένων Ελλήνων συγγραφέων σε επιμέλεια της Μαρίζας Ντεκάστρο και της Ελένης Σβορώνου.

Νέοι τίτλοι θα κυκλοφορήσουν επίσης στη σειρά ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΛΑΣΙΚΑ που υπογράφουν ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και η Ίρις Σαμαρτζή.

Η χρονιά ωστόσο, θα ξεκινήσει με το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για παιδιά Κάπου λάμπει ακόμα ο ήλιος: Ένα παιδί που επέζησε αφηγείται του εβραϊκής καταγωγής Michael Gruenbaum, ο οποίος αφηγείται τις αναμνήσεις του από τη ναζιστική κατοχή και το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Τερεζίν, και το εντυπωσιακό εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων Πλανητάριο που θα μεταφέρει τους μικρούς μας φίλους στα πέρατα του σύμπαντος!

ΡΟΖΑ ΠΑΡΚΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ
ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΕΥΡΑ
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

ΤΑ 30+1 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018

Καλλιόπη Γιακουμή

Έτσι απλά συμβαίνουν όλα, του Γιάννη Φιλιππίδη, από τις εκδόσεις Άνεμος Εκδοτική

Καλλιόπη Γιακουμή

«ΟΝΕΙΡΑ ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΟΧΟΥΣ» του Τάσου Κυριαζή, από τις εκδόσεις Bookstagram

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο