14.4 C
Greece
12 Μαΐου, 2024
ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Βιβλία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

“ΔΩΔΕΚΑ ιστορίες που γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη” της Κατερίνας Τζαβάρα, από τις Εκδόσεις Διάπλους

 “ΔΩΔΕΚΑ ιστορίες που γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη”
Συγγραφέας Κατερίνα Τζαβάρα
Εκδόσεις Διάπλους
***

 

Από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ κυκλοφορεί η πρώτη συλλογή διηγημάτων για ενηλίκους της Κατερίνας Τζαβάρα που διαγράφει εδώ και δεκαπέντε χρόνια μία επιτυχημένη και πολυγραφότατη πορεία στη λογοτεχνία για παιδιά και στο εκπαιδευτικό βιβλίο γνώσεων.

Η συλλογή περιλαμβάνει δώδεκα σύγχρονες ιστορίες, δώδεκα ανατρεπτικές διηγήσεις, μία για κάθε μήνα του χρόνου.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό καθημερινών ανθρώπων που αναμετρώνται με τα λάθη, τις αδυναμίες, τους φόβους και τους έρωτες που ξεπετάγονται ξαφνικά στη ζωή τους, με αναφορές σε γνωστά τοπόσημα της Θεσσαλονίκης, που λειτουργούν άλλοτε ως θεατρικό σκηνικό για την αλλαγή των εποχών, τη δράση των ηρώων και την συναισθηματική τους έκρηξη.

Τα ανείπωτα έρχονται στο φως αναπάντεχα, δημιουργούν καινούριες βάσεις στις σχέσεις των πρωταγωνιστών, αποκαλύπτουν μυστικά δεκαετιών και το κρυμμένο παράπονο των ανθρώπων. Κάπου ανάμεσα στις ιστορίες των προσώπων αυτών θα αναγνωρίσετε κομμάτια και της δικής σας ιστορίας.  Θα ανακαλύψετε και όσα, αιφνίδια, μας αποκαλύπτει η ίδια η ζωήˑ τις κρυφές συγχορδίες των πραγμάτων

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

 Κατερίνα Τζαβάρα

Η Κατερίνα Τζαβάρα γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση, με μεταπτυχιακό τίτλο στη Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής για παιδιά. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μελέτη της διδακτικής της Τέχνης και της Φιλαναγνωσίας στο σχολείο.

Εργάστηκε σε θέσεις διδακτικές και διοικητικές στην εκπαίδευση, ως υπεύθυνη σε Λέσχες Δημιουργικής Γραφής για παιδιά και είναι επιστημονική συνεργάτιδα σε ιδιωτικούς φορείς πολιτισμού.  Συμμετέχει ως εισηγήτρια σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια, επιμορφώσεις και βιωματικά εργαστήρια, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος της IBBY-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας. Από το 2019 εργάζεται στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα γνωστού μουσείου της Θεσσαλονίκης. Από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ έχουν εκδοθεί 24 βιβλία της (συλλογικοί τόμοι, βιβλία γνώσεων και παιδικής λογοτεχνίας) για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

Νέες Κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ” του Θωμά Σιταρά, από τις Εκδόσεις Μίνωας

Καλλιόπη Γιακουμή

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο