11.5 C
Greece
30 Απριλίου, 2024
ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΟΥΡΔΑ(Lena Tsd)

“ΑΧΑΝΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑ” της Kristin Hannah, γράφει η Ελένη Τσιούρδα (Lena Tsd)

  Η άποψη της Ελένης Τσιούρδα (Lena Tsd)
“ΑΧΑΝΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑ”
Συγγραφέας Kristin Hannah
Εκδόσεις Κλειδάριθμος

 

Αλάσκα. Ένας τόπος στον οποίο υπάρχουν τουλάχιστον 1.000 τρόποι για πεθάνεις, σύμφωνα με τον Τζακ Λοντον. Ένας βετεράνος του Βιετνάμ με πολλά (εννοείται) ψυχολογικά τραύματα. Τεράστιες μέρες και νύχτες με αποτέλεσμα ινσομνιες (και ταινίες με τον Αλ Πατσίνο). Τοπία που μου θυμίζουν τα άσπρο βινυλ κολάν μου. Ενδοοικογενειακή βία, καθόλου πρωτότυπη στις ΗΠΑ (και αλλού). Εικόνες από τον Σκρουτζ Μακ Ντακ να ψάχνει χρυσάφι στο Γιούκον (πιο σκληρός από τους σκληρούς και τέτοια). Ένας τόπος που μια πρώην εισαγγελέας γίνεται παντοπώλισσα και φοράει σκουλαρίκια από κόκαλα ελαφιού (που είσαι Christina Koasidou να τους δειρεις). Που ερημίτες μένουν σε βαν. Που ο χρόνος μετριέται με τα βιβλία που διαβάζεις. Ένα έγκλημα που θα ζήλευε ο Πάνος Κοκκινόπουλος για τον Κόκκινο Κύκλο του. Το υπέροχο Β. Σέλας ως φόντο. Ο φόβος του Τεντ Μπάντι (γνωστός από το Criminal Minds και το είδωλο Δόκτωρ Ρηντ). Επιδόρπια με αγκουταγκ, παγωτό από χιόνι, συνταγή των Εσκιμώων (όρμα Άκη).
Και παρόλα αυτά ο πολύς λυρισμός, ο πολύς συναισθηματισμός μου έβγαλε μια μιζέρια. Μια μιζέρια 600 σελίδων που ίσως ήταν ανεκτότερη με καμία 200ρια λιγότερες…..
Απογοήτευση για μια συγγραφέα που μας έδωσε το καταπληκτικό Αηδόνι 😪

 

Σύνοψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

«Μια γυναίκα πρέπει να είναι δυνατή σαν ατσάλι εδώ…
Εδώ επιτρέπεται να κάνεις μόνο ένα λάθος. Το δεύτερο θα σε σκοτώσει!»

1974. Ο Ερντ έχει μόλις επιστρέψει από το Βιετνάμ, όπου ήταν αιχμάλωτος πολέμου, και δεν μπορεί να στεριώσει σε καμία δουλειά. Όταν κληρονομεί ένα σπίτι στην Αλάσκα, διακρίνει μια ευκαιρία διαφυγής και μετακομίζει εκεί με τη σύζυγο και την έφηβη κόρη του.

Όμως η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα είναι δύσκολη, παρότι η τοπική κοινωνία τούς υποδέχεται εγκάρδια. Το αφόρητο κρύο, η πείνα και το μόνιμο σκοτάδι του χειμώνα βγάζουν στην επιφάνεια τον χειρότερο εαυτό τού Ερντ που ξεσπά βίαια στην Κόρα, τη γυναίκα του. Εκείνη προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη και να προστατεύσει την έφηβη Λένι που, σε πείσμα των σκληρών συνθηκών, βιώνει τον πρώτο της έρωτα…

Μια επική ιστορία για την ανθρώπινη επιβίωση και τον νεανικό έρωτα που ανθίζει κόντρα στις αντιξοότητες της ζωής. Ένα μυθιστόρημα με καφκικές αποχρώσεις, που παράλληλα αναδίδει ελπίδα και δύναμη.

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

H Kristin Hannah έχει γράψει περισσότερα από είκοσι μυθιστορήματα, πολλά από τα οποία έχουν μπει στη λίστα των best seller των New York Times. Πρώην δικηγόρος που εγκατέλειψε την καριέρα της για να γίνει συγγραφέας, ζει με τον σύζυγο και τον γιο της στις ΗΠΑ. Το μυθιστόρημά της Το αηδόνι έγινε διεθνές best seller με πωλήσεις άνω των τριών εκατομμυρίων παγκοσμίως. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτή στο www.kristinhannah.com και στο Facebook.

Βιβλιογραφία

(2018) Αχανής μοναξιά, Κλειδάριθμος
(2017) Ο κήπος του χειμώνα, Κλειδάριθμος
(2016) Το αηδόνι, Κλειδάριθμος
Σύνταξη και επιμέλεια: Ελένη Τσιούρδα (Lena Tsd)
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ” της Gillian Val-o Teli, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή

Καλλιόπη Γιακουμή

”ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ” των Γιώργου Σπανάκη & Έλσας Πασχαλίδου, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Καλλιόπη Γιακουμή

«Αμέλια» Ιχνηλατώντας μνήμες των Ρωμιών της Πόλης, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο