20.5 C
Greece
24 Ιουνίου, 2024
ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ BRAINFOOD MEDIA

ΑΙΩΝΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ – CLAIRE CAMERON

Πριν σαράντα χιλιάδες χρόνια, μια γυναίκα Νεάντερταλ αγωνίζεται για την επιβίωση κι έρχεται αντιμέτωπη με λεοπαρδάλεις και βίσωνες, τον αμείλικτο χειμώνα και τη λιμοκτονία που τον συνοδεύει. Η Ρόουζ, μια έγκυος αρχαιολόγος στη σημερινή εποχή, κάνει μια εκπληκτική ανακάλυψη όταν βρίσκει το απολίθωμα ενός Νεάντερταλ δίπλα στα οστά ενός Homo sapiens. Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο γυναικών είναι η εμπειρία της μητρότητας – και ειδικότερα η στιγμή της γέννας, αυτή η μεγαλειώδης στιγμή που ενώνει τις ζωές των ανθρώπων όσες χιλιετίες κι αν περάσουν. Οι Αιώνιες γυναίκες είναι ένα επικό ταξίδι στους αιώνες που μας ζητά να αναθεωρήσουμε τι ακριβώς σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

«Η Claire Cameron μας επανασυνδέει με το παρελθόν μας, με την αρχή της ανθρωπότητας. Όταν το διαβάσετε, ο κόσμος που σας περιβάλλει δεν θα σας φανεί ποτέ ξανά ο ίδιος» – Herman Koch, συγγραφέας του Δείπνου

Η Claire Cameron είναι συντάκτρια του λογοτεχνικού περιοδικού The Millions και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί ακόμη  στους New York Times, στο Los Angeles Review of Books και στην ιστοσελίδα πολιτισμού Salon. Το μυθιστόρημά της The bear έγινε νούμερο 1 μπεστ σέλερ στον Καναδά και το 2014 ήταν υποψήφιο για το Γυναικείο Βραβείο Λογοτεχνίας Bailey. Ζει στο Τορόντο με τον σύζυγο και τους δύο γιους της.

• 2017 Rogers Writers Trust Fiction Prize Finalist
• National Bestseller
• Winner of the 2018 Evergreen Award
• National Post Best Book of 2017

————————

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ – AARON BECKER 

Η απρόσμενη και μαγική εμφάνιση ενός βασιλιά ξαφνιάζει δύο φίλους στο πάρκο της πόλης. Ο βασιλιάς σπρώχνει έναν χάρτη και κάποια περίεργα αντικείμενα μπροστά τους, αλλά προτού μπορέσει να εξηγήσει, συλλαμβάνεται από εχθρικές δυνάμεις και βρίσκεται πίσω στον μαγεμένο κόσμο του. Κι έτσι ξαφνικά, οι δύο φίλοι παγιδεύονται σε ένα ξέφρενο κυνήγι για τη διάσωση του μυστηριώδους μονάρχη. Ξεκινούν την αναζήτηση της ερμηνείας του χάρτη που, όπως ελπίζουν, θα σώσει τον βασιλιά και τους ανθρώπους του από το σκοτάδι.

Ο συγγραφέας και εικονογράφος Aaron Becker παρουσιάζει τη συνέχεια στην εκπληκτική του τριλογία, η οποία ξεκίνησε με το βραβευμένο με Caldecott Honor Ταξίδι, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμπνευση στους αναγνώστες του χάρη στους μοναδικούς υπέροχους κόσμους του!

«Η τριλογία του Aaron Becker δεν είναι βιβλία χωρίς λόγια. Είναι βιβλία με άπειρα λόγια και για όλες τις ηλικίες. Βιβλία που επιτρέπουν στον αναγνώστη να βυθιστεί στην ιστορία και να τη στολίσει με τη δική του προσωπική αφήγηση, διαφορετική κάθε φορά που θα τα ξανανοίξει. 

Ένας απλός μαρκαδόρος αρκεί για να πυροδοτήσει τη φαντασία παιδιών κάθε ηλικίας και να τα παρασύρει σε μια περιπέτεια χωρίς τέλος, πέρα, μακριά στη χώρα των παραμυθιών, εκεί όπου μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε εχθρό, ακόμα και τη μοναξιά!» – Χαρά Κατσαρή – Εκπαιδευτικός, συγγραφέας

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ – QUENTIN GREBAN

O δάσκαλος στο σχολείο ρωτά τους μικρούς του μαθητές να του πουν τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν.

Οι απαντήσεις; Πολλές και διάφορες. Γιατρός, αστυνομικός, οδηγός τρένου, ταχυδρόμος.

Όμως η μικρή Ζιλιέτ δυσκολεύεται πολύ, δεν ξέρει ακόμα…

Σκέφτεται πολύ και όταν έρθει η σειρά της να απαντήσει, θα σας αφήσει όλους με το στόμα ανοιχτό!

Για παιδιά από 4 έως 9 χρονών

Quentin Gréban είναι βέλγος εικονογράφος. Γεννήθηκε το 1977 στις Βρυξέλλες και σπούδασε στο Institut Saint-Luc. Τα βιβλία που εικονογραφεί κυκλοφορούν σε πολλές χώρες και έχει διακριθεί με σημαντικά βραβεία, όπως το Saint Exupery.

Από τις εκδόσεις Φουρφούρι κυκλοφορεί και το βιβλίο του με τίτλο Μαμά.

BIRD BOX – JOSH MALERMAN

ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!

Κάτι τρομερό βρίσκεται εκεί έξω, κάτι που όποιος το δει σκοτώνει και μετά αυτοκτονεί.

Κανείς δεν ξέρει τι είναι και από που έρχεται.

Πέντε χρόνια αφότου άρχισαν όλα, ο κόσμος ελάχιστα θυμίζει αυτό που ήταν κάποτε. Η Μάλορι, από τους λίγους επιζώντες που έχουν απομείνει, ζει με τα δυο μικρά παιδιά της σ’ ένα απομονωμένο σπίτι δίπλα στο ποτάμι και ονειρεύεται να φύγει για ένα μέρος όπου θα είναι ασφαλείς. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά: έχουν να διασχίσουν τριάντα χιλιόμετρα σε μια βάρκα, με τα μάτια δεμένα και μοναδικά τους όπλα την αντίληψή τους και τα εκπαιδευμένα αυτιά των παιδιών. Ούτε γνωρίζουν, φυσικά, τι είναι αυτό που τους ακολουθεί σ’ όλη τη διαδρομή. Άνθρωπος, ζώο ή κάτι άλλο;

Το πιο αναπάντεχο και πολυσυζητημένο θρίλερ των τελευταίων χρόνων, που μεταφέρθηκε με ανάλογη επιτυχία και στον κινηματογράφο.

Josh Malerman είναι ο συγγραφέας του Bird Box και τραγουδιστής στο ροκ συγκρότημα The High Strung.

Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ – C.S. FORESTER

Το βιβλίο που ενέπνευσε την ταινία GRΕYHOUND με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς

Ψυχρός και απόμακρος αλλά με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, ο αντιπλοίαρχος Τζορτζ Κράους διορίζεται καπετάνιος ενός αμερικανικού αντιτορπιλικού εν μέσω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Με την ευθύνη να βαραίνει στις πλάτες του, προσπαθώντας να ξεχάσει τον αποτυχημένο του γάμο και την ως τώρα στάσιμη καριέρα του στο Πολεμικό Ναυτικό, θα ηγηθεί μιας μοίρας Συμμαχικών πλοίων που αναλαμβάνουν να συνοδεύσουν μια εμπορική νηοπομπή από τη μια πλευρά του Ατλαντικού ως την άλλη…

Η εκπληκτική ανάπτυξη του χαρακτήρα και της πλοκής κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο, σ’ ένα κλασικό πολεμικό μυθιστόρημα από έναν πραγματικό μετρ του είδους. «Να είσαι νηφάλιος και σε επαγρύπνηση, γιατί ο διαβολικός εχθρός, σαν το λιοντάρι που βρυχάται, περιφέρεται ψάχνοντας ποιον θα κατασπαράξει».

Ο Cecil Louis Troughton Smith (λογοτεχνικό ψευδώνυμο Cecil Scott Forester) γεννήθηκε στο Κάιρο το 1899, μεγάλωσε στο Λονδίνο και αρκετά χρόνια αργότερα, στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μετεγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ δουλεύοντας για το βρετανικό Υπουργείο Πληροφοριών. Έγινε ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς των μέσων του 20ού αιώνα χάρη στη μοναδική του ικανότητα να γράφει ναυτικές πολεμικές περιπέτειες – αλλά και κλασικά αισθηματικά έπη όπως «Η βασίλισσα της Αφρικής», που ενσαρκώθηκε στη μεγάλη οθόνη από την Κάθριν Χέπμπορν.

ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ Ι – H.P. LOVECRAFT

Η σειρά των Απάντων του αξεπέραστου άρχοντα του τρόμου και του αλλόκοτου Howard Phillips Lovecraft από τις εκδόσεις Οξύ εγκαινιάζεται με τρία από τα εξοχότερα και πλέον γνωστά δείγματα της μοναδικής τέχνης του συγγραφέα που σφράγισε όσο κανείς άλλος τη λογοτεχνία του φανταστικού και του μυστηρίου: Το κάλεσμα του ΚθούλουΗ μουσική του Έριχ Ζαν και Το μοντέλο του Πίκμαν.

«Το αρχαιότερο και δυνατότερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι ο φόβος και το αρχαιότερο και δυνατότερο είδος φόβου είναι ο φόβος για το άγνωστο» – H.P. Lovecraft

NON SERVIAM – ΣΑΚΗΣ ΤΟΛΗΣ & DAYAL PATTERSON

Έπειτα από τριάντα χρόνια αδιάλειπτης δισκογραφικής και καταιγιστικής συναυλιακής παρουσίας, είναι η ώρα να περάσει από τα ηχεία στο χαρτί η εκπληκτική rock ‘n’ roll – ή μάλλον… black metal – ιστορία του μεγαλύτερου ελληνικού metal σχήματος.

Ο ιδρυτής και “εγκέφαλος” των Rotting Christ Σάκης Τόλης, μαζί με τον Άγγλο δημοσιογράφο και συγγραφέα Dayal Patterson (Black Metal: Evolution of the Cult, Into the Abyss), ανατρέχουν με αφοπλιστική ευθύτητα σε στιγμές απ’ όλη την πορεία του συγκροτήματος, από τα πρώτα ντέμο στην Αθήνα μέχρι τις σκηνές όλου του κόσμου. Mέσα από αφηγήσεις πρώην και νυν μελών της μπάντας, καθώς και συνεντεύξεις με εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς metal σκηνής, αναδεικνύουν όλα εκείνα τα στοιχεία που προσέδωσαν στους Rotting Christ την αίγλη που διαθέτουν σήμερα: η λατρεία για τη μουσική και τις ποικίλες εκφάνσεις του “σκοτεινού” ήχου, το ανυπότακτο πνεύμα, η διαρκής καλλιτεχνική αναζήτηση και η αδιαπραγμάτευτη στάση ζωής είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που έχουν χαρίσει στους Rotting Christ γενιές αφοσιωμένων οπαδών, από τη Βόρεια Ευρώπη ως τη Νότια Αφρική και από την Ινδία ως το Μεξικό και τη Βραζιλία.

Το βιβλίο περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό απ’ όλη την ιστορία του συγκροτήματος, μαζί με ανέκδοτες αφηγήσεις και φωτογραφίες αποκλειστικά για την ελληνική έκδοση.

Ή ΜΗ ΒΛΑΠΤΕΙΝ – HENRY MARSH

Το Ή Μη Βλάπτειν του Henry Marsh είναι το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς εκλαϊκευμένης επιστήμης POP SCIENCE των εκδόσεων Brainfood.  Η σειρά POP SCIENCE αναλαμβάνει να γνωρίσει στο ελληνικό κοινό μερικά από τα σημαντικότερα έργα κορυφαίων σύγχρονων επιστημόνων, σε καλαίσθητες εκδόσεις, με προσεγμένη και προσιτή στον γενικό αναγνωστικό κοινό μετάφραση.

POP SCIENCE
Γιατί η επιστήμη δεν είναι μόνο για επιστήμονες!

Πώς είναι άραγε να είσαι νευροχειρουργός; Πώς νιώθεις όταν κρατάς στα χέρια σου μια ζωή, όταν το νυστέρι σου κόβει αυτή την ουσία που δημιουργεί τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη λογική; Και πώς αντιμετωπίζεις τις συνέπειες όταν όλα πάνε στραβά;

  • Βραβείο South Bank Sky Arts     
  • Βραβείο PEN Ackerley
  • Υποψήφιο για το Wellcome Book Prize, το Guardian First Book Award και άλλα 5 βραβεία

Το διεθνές best seller Ή Μη Βλάπτειν παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο τα επιτεύγματα και τις αποτυχίες μιας ζωής αφιερωμένης στη χειρουργική του ανθρώπινου εγκεφάλου. Με καταπληκτική ανυποκρισία και συμπόνια, ο πρωτοπόρος νευροχειρουργός Henry Marsh αποκαλύπτει τη συναρπαστική ένταση της χειρουργικής, το χάος και τη σύγχυση που επικρατούν σ’ ένα πολυάσχολο σύγχρονο νοσοκομείο και, κυρίως, την ανάγκη για ελπίδα που νιώθει κανείς όταν έρχεται αντιμέτωπος με τις πιο βασανιστικές αποφάσεις της ζωής.

«Πώς και δεν έχει γράψει κανείς μέχρι τώρα ένα βιβλίο σαν κι αυτό; Ένας σπουδαίος νευροχειρουργός αφηγείται τις ιστορίες του με μεγάλη τρυφερότητα και βαθιά επίγνωση, χωρίς να διεκδικεί ποτέ το αλάθητο… Τι αιματοβαμμένο, υπέροχο βιβλίο!» – Observer

Henry Marsh υπήρξε από τους κορυφαίους νευροχειρουργούς της Μεγάλης Βρετανίας τα τελευταία 30 χρόνια. Ειδικεύθηκε στη χειρουργική εγκεφάλου με τοπική αναισθησία και επινόησε πολλές καινοτόμες χειρουργικές πρακτικές. Αποτέλεσε το θέμα δύο ντοκιμαντέρ του BBC, του Your Life in their Hands (2004) και του The English Surgeon (2007). Για την προσφορά του στην Ιατρική, του απονεμήθηκε το 2010 το παράσημο του Διοικητή του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Τα απομνημονεύματά του, με τίτλο Ή Μη Βλάπτειν, απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο του γενικού και του ειδικού Τύπου.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ – J.P. DIXON

Λονδίνο, τέλη 19ου αιώνα. Μια μυστηριώδης γυναίκα εμφανίζεται στη σκηνή του θεάτρου Τζούμπιλι και το νούμερό της κόβει την ανάσα του κοινού. Οι θεατές δυσκολεύονται να πιστέψουν πως όλα όσα βλέπουν είναι αληθινά. Κι όμως, είναι.

Ένας νεαρός χειρούργος θα σαγηνευτεί από την αινιγματική καλλιτέχνιδα και θα νιώσει μια ανεξήγητη δύναμη να τον τραβάει κοντά της. Όταν τη γνωρίσει, δέσμιος πια ανομολόγητων εμμονών, θα ξεκινήσει ένα συγκλονιστικό ταξίδι στην άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής, ένα ταξίδι δίχως επιστροφή.

«Αν η φρίκη είχε τίτλο θα ήταν αυτό… Και αν ήταν βιβλίο σίγουρα θα ήταν το συγκεκριμένο…»

J.P. Dixon γεννήθηκε το 1957 στο Gloucestershire στην Αγγλία. Το 1975 αποφάσισε πως θέλει να γίνει επαγγελματίας ηθοποιός κι έγινε δεκτός στο Bristol Old Vic Theatre School, ακολουθώντας μια εικοσαετή καριέρα στον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης.
Την ίδια περίοδο δοκίμασε το …’χέρι’ του τόσο στην ζωγραφική όσο και στη συγγραφή διηγημάτων και νουβελών Επιστημονικής Φαντασίας, με κυριότερο το Η Ιστορία Του Χειρουργού που δημοσιεύτηκε στο The Pan Book Οf Horror Stories Vol.29.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – HALIL KARAVELI

Εδώ κι έναν αιώνα, ο δυτικός κόσμος αντιμετωπίζει την Τουρκία σαν μια χαρακτηριστική περίπτωση χώρας που διχάζεται πολιτισμικά μεταξύ Ισλάμ και Δύσης. Το βιβλίο Τουρκία: το μοντέλο ενός αυταρχικού κράτους αμφισβητεί το συμβατικό αυτό ιστορικό αφήγημα και υπογραμμίζει τους κινδύνους που κρύβει η θεώρηση των ιστορικών γεγονότων στη γείτονα χώρα ως μέρος ενός διαρκούς πόλεμου ανάμεσα στο «εκδυτικισμένο» κράτος και τις λαϊκές μάζες που υπερασπίζονται την παράδοση και τη θρησκεία.

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Χαλίλ Καραβελί ξεπερνά τις πολιτισμικές κατηγοριοποιήσεις που ερμηνεύουν απλοϊκά την πολιτική πραγματικότητα στην Τουρκία, από την εποχή του νεωτεριστή Κεμάλ Ατατούρκ μέχρι τον «σουλτάνο» Ερντογάν του σήμερα. Καταδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους αυτές οι προκαταλήψεις διαμορφώνουν τις κυρίαρχες ιδεολογικές τάσεις εντός και εκτός της χώρας, για να φτάσει –και να απαντήσει– στο κρίσιμο ερώτημα: Γιατί η δημοκρατία συνεχίζει να λείπει από την Τουρκία;

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ – ΡΟΜΠΕΡΤ ΟΥΙΛΙΑΜ ΤΣΕΪΜΠΕΡΣ

Ένα θεατρικό έργο που τιτλοφορείται Ο βασιλιάς με τα κίτρινα και κάνει όποιον το διαβάζει να χάνει τα λογικά του για πάντα. Ένας συγγραφέας που επηρέασε όλους τους «μεγάλους» του τρόμου, με πρώτο τον H.P. Lovecraft και τη δημιουργία του φανταστικού του σύμπαντος που απορροφά τον αναγνώστη μέσα του. Δέκα ιστορίες που συνδέονται αόριστα μεταξύ τους και εκτείνονται από τη ζοφερή Αμερική του 1920 όπως τη φαντάζεται ο συγγραφέας μέχρι το καλλιτεχνικό Παρίσι των τελών του 19ου αιώνα όπως το έζησε. Μια γραφή που διακρίνεται τόσο για τον λυρισμό όσο και για τη μακάβρια περιγραφικότητά της. Ένα κρυμμένο λογοτεχνικό διαμάντι που λάμπει ακόμα, έναν και πλέον αιώνα μετά την κυκλοφορία του.

«Προσεύχομαι στον Θεό να καταραστεί τον συγγραφέα, όπως ο συγγραφέας καταράστηκε τον κόσμο μ’ αυτή την πανέμορφη, καταπληκτική δημιουργία, την τόσο φριχτή στην απλότητά της και ακαταμάχητη στην αλήθεια της…»

Ο Ρόμπερτ Ο. Τσέιμπερς γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1865, φοίτησε στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο του Μπρούκλιν και κατόπιν στις σχολές Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης και του Παρισιού, συμμετέχοντας στα περίφημα Salon ήδη από το 1889. Επιστρέφοντας στην Αμερική πούλησε σχέδιά του στα περιοδικά Life, Truth και Vogue, ωστόσο μετά, για άγνωστους λόγους, αφιερώθηκε αποκλειστικά στη συγγραφή ιστοριών τρόμου. Ο βασιλιάς με τα κίτριναθεωρείται το σημαντικότερο έργο του.

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΖΛ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ

Το πρώτο μου βιβλίοπαζλ

Συναρμολόγηση, παιχνίδι, μάθηση: Ένα βιβλίο-παζλ με ζώα, για παιδιά από 24 μηνών, με όμορφη εικονογράφηση και πολύχρωμα κομμάτια για εύκολη χρήση.
Πολύχρωμα σχέδια για μεγαλύτερη ευκολία

•           Περιέχει 5 πολύχρωμα παζλ.
•           Κάθε παζλ αποτελείται από 4-6 μεγάλα κομμάτια.
•           Κάθε κομμάτι έχει λαβή για τα μικρά χεράκια των παιδιών.
•           Βοηθάει στην ανάπτυξη επιδεξιότητας αλλά και συνδυαστικών δεξιοτήτων.

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΗ ΤΩΝ ΟΡΦΑΝΩΝ” Συγγραφέας Johnson Adam Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Καλλιόπη Γιακουμή

“Ροδάνθη Της Μοίρας Μου Καμώματα” της Μαρία Παπαπαναγιώτου, από τις Εκδόσεις Δερέ

Καλλιόπη Γιακουμή

Παραμύθια και βιβλία για παιδιά: Νέες Κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις iWrite

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο