23.6 C
Greece
17 Μαΐου, 2024
ΟΙ ΣΤΗΛΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ

“Στην πΈνα”: “ΤΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΚΙ ΟΜΟΡΦΟ”… ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΠΡΙΝΑΡΗ – ΚΑΡΚΑΒΑΤΣΑΚΗ

Στην πΈνα”  ✒️✒️

“ΤΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΚΙ ΟΜΟΡΦΟ”

Γράφει η Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη

 

 

 

Τι πιο ωραίο κι όμορφο..

Τι πιο ωραίο κι όμορφο, να τελειώνει ο χρόνος με μια λαμπερή γιορτή, φτιαγμένη λες από σκέτη αγάπη! Άναψαν πάλι τα λαμπιόνια, στολίστηκαν οι δρόμοι, οι πλατείες, οι βιτρίνες. Στήθηκαν παραμυθένια Χριστουγεννιάτικα χωριά, φτιαγμένα από ζαχαρωτά, χρώματα κι όνειρα πασπαλισμένα με χρυσόσκονη. Και είναι ωραίο κι όμορφο,ο χρόνος που περπάτησε ανάμεσα σε άγχη, ανέχειες, ασθένειες, προβλήματα δάκρυα, πίκρες, στενοχώριες και λύπες να ‘ρθει να γείρει ν’ αποκοιμηθεί μέσα στην τόση ομορφιά και αγάπη. Γιατί τα Χριστούγεννα, εκτός από κανέλα, μέλι και καρύδι, μυρίζουν αγάπη! Το πιο γλυκό άρωμα είναι αυτό, της αγάπης!

Θα στολιστούν τα πρόσωπα με χαμόγελα, -όσα αντέχουν. Θα στολιστούν τα κορμιά με λαμπερά ενδύματα, -όσα έχουν. Θα αρωματιστούν με άρωμα γλυκό, αυτό της αγάπης, γεμίζοντας τον χώρο που έχουν στην καρδιά -αν έχουν.

Κι αν δεν έχουν;

Μπορούμε να κάνουμε χώρο λοιπόν, να πετάξουμε άχρηστα τοξικά συναισθήματα και στη θέση τους να βάλουμε αγάπη! Η αχαριστία και η αγνωμοσύνη είναι εκτός από κακή συμπεριφορά που απορρέει από κακά συναισθήματα, μια ψυχική αναπηρία ή χειρότερα ακόμα, ψυχική φτώχεια. Έχω μιλήσει γι αυτό πιο αναλυτικά σε παλαιότερο κείμενό μου σε αυτή τη στήλη. Ας υποθέσουμε λοιπόν, ότι την αχαριστία την έχουμε βγάλει από τη ζωή μας και άδειασε λίγος χώρος στην καρδιά. Μπορούμε να πετάξουμε κι άλλα άχρηστα συναισθήματα, να έχουμε χώρο γι αγάπη πολύ! Μάσκες επιλέγονται και εναλλάσονται κάθε φορά με κριτήριο τι θέλουμε ή πρέπει να δείξουμε στους άλλους. Ψεύτικες συμπεριφορές που παρουσιάζουν ένα ψεύτικο ιδεατό εαυτό, γιατί ούτε οι ίδιοι δεν αντέχουμε αυτό που είμαστε!

Υποκρισία!

Πόσο χώρο άραγε πιάνει; Πέτα την!

Έκανες όνειρα, δεν πραγματοποιήθηκαν όλα. Είχες επιθυμίες, δεν υλοποιήθηκαν όλες. Αυτά που ήθελες, που ονειρεύτηκες, κάποιος άλλος μπορεί να τα έχει όλα και είναι καλά! Είσαι κι εσύ καλά όμως, γιατί πιστεύεις πως ο άλλος δεν άξιζε να είναι καλύτερα;

Φθόνος!

Πιάνει χώρο, να φύγει!

Σε πίκραναν ή έτσι νομίζεις. Σε αδίκησαν ή έτσι νομίζεις. Μη βιάζεσαι να κλείσεις πόρτες, μη δημιουργείς διχασμό. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι. Πόσο συχνά ζητάς εσύ συγγνώμη;

Ασυγχωρησία!

Μολύνει τον χώρο, διώξε την!

Ας διώξουμε όσα περισσότερα τοξικά συναισθήματα μπορούμε και τότε θα έχουμε μπόλικο χώρο για αγάπη!

Έτσι για να μυρίσει ο τόπος Χριστούγεννα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΔΩ:

ΜΑΡΙΑ ΠΡΙΝΑΡΗ – ΚΑΡΚΑΒΑΤΣΑΚΗ

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

Καλλιόπη Γιακουμή

Έντιθ Κάβελ: Η ηρωίδα νοσοκόμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου – Συνελήφθη και εκτελέστηκε..

Καλλιόπη Γιακουμή

Μαρία Πολυδούρη 1902-1930:” Κι ανάμεσό σας είμαι εγώ..το άσκοπο, το αφημένο,το αδύναμο..”

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο