16.5 C
Greece
20 Σεπτεμβρίου, 2024
Βιβλία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

«Οι τρεις τους» της Άννης Παπαπαθεοδώρου, από τις εκδόσεις ‘Άνεμος εκδοτική ***

«Οι τρεις τους»
Συγγραφέας: Άννη Παπαπαθεοδώρου
Εκδόσεις ‘Άνεμος εκδοτική
***
Στην Αθήνα της δεκαετίας του ’70 –εν μέσω κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών αλλαγών, με τη Χούντα να απέρχεται και την ελπιδοφόρα Μεταπολίτευση να μπαίνει στο προσκήνιο–, τρεις έφηβες γνωρίζονται στο Γυμνάσιο. Το ενάμισι θρανίο, που αναγκαστικά μοιράζονται στην τάξη, είναι μόνο η απαρχή μιας φιλίας γνήσιας και ανθεκτικής και μιας σχέσης αδιάρρηκτης, που τίποτα δεν φαίνεται ικανό να την επηρεάσει. Οι τρεις τους είναι πλέον αξεχώριστες, αφού η μία αποτελεί την καρδιά, η δεύτερη τη σάρκα και η τρίτη το πνεύμα του αδιάσπαστου συνόλου τους.
Τα χρόνια περνούν κι εκείνες ενηλικιώνονται, ακολουθώντας η καθεμιά και διαφορετικό δρόμο. Στην πορεία, θα γνωρίσουν τον έρωτα, τη συντροφικότητα, τις απολαύσεις, κυνηγώντας ιδανικά, όνειρα, επιθυμίες και φιλοδοξίες. Όμως, η ζωή ή οι Μοίρες τις κατευθύνουν σε διαφορετικές από τις αρχικές τους πορείες, θέτοντάς τις αντιμέτωπες με διλήμματα, ενοχές και μυστικά που παραμονεύουν σε κάθε στροφή του δρόμου τους. Θα κατορθώσουν οι τρεις τους να διατηρήσουν τη φιλία τους αλώβητη; Θα έχουν τη δύναμη να κατανοήσουν, να συγχωρέσουν και να βάλουν την αγάπη που τις δένει πάνω απ’ οτιδήποτε άλλο;
.
Η χαρισματική συγγραφέας μάς παρασύρει σε μια δυνατή ιστορία ενηλικίωσης, αστείρευτης αγάπης δίχως όρους και λυτρωτικής συγχώρεσης.
Βιογραφικό συγγραφέως

   Άννη Παπαθεοδώρου

Η Άννη Παπαθεοδώρου γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Δούλεψε σε διάφορες εταιρείες στον ιδιωτικό τομέα και στη συνέχεια εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα.

Μετά τη συνταξιοδότησή της ασχολήθηκε κυρίως με θέματα της πόλης. Κυψελιώτισα γέννημα θρέμμα, ανήκει σε μια άτυπη συλλογικότητα, την Ομάδα Κατοίκων Κυψέλης.

Δεν εγκατέλειψε ποτέ το ενδιαφέρον της για την οικονομία, καθώς και την πολιτική, διαβάζοντας πάρα πολλά σχετικά βιβλία. Σημαντικό ενδιαφέρον της είναι το σκάκι, και είναι μέλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης.

Ζει πάντα στην Κυψέλη και έχει έναν γιο.

Aπό την Άνεμος εκδοτική κυκλοφορεί η τριλογία της Ευτοπία

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Η Ζέλντα Έφυγε” της Φωτεινής Ναούμ, από τις Εκδόσεις Bell

Καλλιόπη Γιακουμή

Ο Νυχτερινός Διώκτης (The Night Stalker) του Chris Carter κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell

Καλλιόπη Γιακουμή

“Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας σώζει την Πρωτοχρονιά” του Σπύρου Πετρουλάκη, από τις Εκδόσεις Μίνωας

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο