20.3 C
Greece
21 Μαΐου, 2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ

«ΑΠΛΟΪΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΤΩΧΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ & άλλα διηγήματα» είναι ο τίτλος του βιβλίου της Κατερίνας Ευαγγέλου-Κίσσα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

 

Οπισθόφυλλο

.

Δέκα «απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων», που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στο ίδιο θεσσαλιώτικο χωριό. Ιστορίες γραμμένες απλά, χρησιμοποιώντας το τοπικό ιδιόλεκτο, αποτυπωμένες σαν αναμνήσεις για ανθρώπους φτωχούς στην τσέπη, στο μυαλό, στην καρδιά.

Τη συλλογή ολοκληρώνουν επιπλέον δώδεκα αυτόνομα διηγήματα ανθρώπων που έζησαν εξίσου ασυμβίβαστα, με πάθος, ως το τέλος.

Είκοσι δύο συνολικά διηγήματα, είκοσι δύο δυνατές ανθρώπινες ιστορίες,  μας παρασύρουν σε ένα ονειρικό ταξίδι, όπου τίποτε δεν είναι δεδομένο.

 Συγγραφέας: Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα
Τίτλος: Απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων & άλλα διηγήματα
Σελ. 222 Διαστάσεις 14Χ21
Τιμή: 13,00 €
ΙSBN 978-618-5307-54-7
Ημερ. κυκλοφορίας 12/2018
Κωδικός: 1885

.

Βιογραφικό  

Η Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα γεννήθηκε στην Αθήνα τον προηγούμενο αιώνα κι εκεί μεγάλωσε. Ζει μόνιμα με την οικογένειά της στο Μουζάκι Καρδίτσας. Γράφει από μικρό παιδί, όμως μόνο όταν ήρθε στη ζωή της το παιδί της ένιωσε ότι μπορεί να μοιραστεί  τις λέξεις της, τις εικόνες της.

Σπούδασε Κοινωνιολογία και Management Organizational Behavior. Μιλάει και γράφει άπταιστα την αγγλική και κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την ιταλική. Σπουδάζει κλασσικό πιάνο. Για ένα χρόνο (2014-2015) εργάσθηκε ως συντάκτρια στον ιστότοπο το βιβλίο.net.

Από τον Μάρτιο του 2016 λειτουργεί ως Διευθύντρια τη Λογοτεχνική Ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής» (www.logografis.gr).

Έχει συμμετάσχει σε τέσσερις συλλογικές εκδόσεις: στην Συλλογή Διηγημάτων «ElGreco» (Ρώμη, 2014), στην Ανθολογία «Χνάρια στο Φιλιατρό των Φίλων» (Γαβριηλίδης, 2015), στο Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2016 (το βιβλίο, 2016), και στην Ανθολογία «Κορφολογώντας εποχών την προίκα» (Γαβριηλίδης, 2018). Κείμενά της, καθώς και ποιήματά της, έχουν δημοσιευθεί στα λογοτεχνικά περιοδικά «Εμβόλιμον» και «Το Κοράλλι» καθώς και σε πολλούς ιστότοπους. Τον Ιανουάριο  του 2018 εμπνεύστηκε και κυκλοφόρησε το Συλλογικό Έργο «Χριστός Γεννάται» [εκδ. Όστρια], ένα έργο που προέκυψε κατόπιν προσκλήσεως που απηύθυνε η λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής» στους διακονούντες τη γραφή.

Στοιχεία επικοινωνίας με τη συγγραφέα:

Ταχ/κη δ/νση:   Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα, Μουζάκι Καρδίτσας, Τ.Κ. 43060

Emails:  evangelou.kissa@gmail.com ή logografis@gmail.com

Tηλ.: 6974 375762

.

«Όσα αστέρια δεν φοβήθηκαν το ξημέρωμα» είναι ο τίτλος της συλλογής διηγημάτων του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Μετά το επικό παραμύθι «Τα επτά βασίλεια της Ελευθερίας» ο Αλέξανδρος Δαμουλιάνος μας δίνει πάλι από τις εκδόσεις Πνοή τα διηγήματά του με γενικό τίτλο «Όσα αστέρια δεν φοβήθηκαν το ξημέρωμα».

.

Οπισθόφυλλο

Τέσσερις ιστορίες. Τέσσερις βαθιές βουτιές, με μία μόνο ανάσα, στον ψυχισμό μας, όπου συναντάμε όλες τις χάρες του κόσμου τούτου μα και τους χειρότερους εφιάλτες του. Τέσσερις άνθρωποι αποδεικνύουν με τις ζωές τους πως υπάρχουν αστέρια που δεν φοβούνται το ξημέρωμα.

Τίτλος: Όσα αστέρια δεν φοβήθηκαν το ξημέρωμα
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Δαμουλιάνος
Σελ. 230 Διαστάσεις 14Χ21
Τιμή: 13,00 €
ΙSBN 978-618-5307-47-9
Ημερ. κυκλοφορίας 9/2018
Κωδικός: 1876

.

Βιογραφικό

Ο Αλέξανδρος Δαμουλιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Είναι απόφοιτος του τμήματος φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2007, στο πρώτο διεθνές φεστιβάλ Αθηνών, «EMOTION PICTURES – Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία», προβλήθηκε η μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Θεός στον ορίζοντα», δικού του σεναρίου και σκηνοθεσίας Λένας Βουδούρη, η οποία ταξίδεψε σε πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το 2010 συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο TEDx Athens 2010. Αρθρογραφεί στους «ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΩΝ» και στο «envivlio». Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές, ένα παιδικό παραμύθι καθώς και ένα ανάγνωσμα για εφήβους και ενήλικες. Ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει βραβευτεί από τον Όμιλο για την Unesco Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής με έπαινο για το σύνολο της δουλειάς του. Το «Όσα αστέρια δεν φοβήθηκαν το ξημέρωμα» είναι το ένατο βιβλίο του και το δεύτερο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πνοή.

.

Τίτλος: Όσα αστέρια δεν φοβήθηκαν το ξημέρωμα
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Δαμουλιάνος
Σελ. 230 Διαστάσεις 14Χ21
Τιμή: 13,00 €
ΙSBN 978-618-5307-47-9
Ημερ. κυκλοφορίας 9/2018
Κωδικός: 1876

.

«Κακή Σπορά» είναι ο τίτλος συλλογής διηγημάτων του Ανδρέα Πασσα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Οπισθόφυλλο

Σύμφωνα με τον Κίρκεγκαρντ υπάρχουν δύο είδη απελπισίας. Εκείνη που δεν θέλεις να είσαι ο εαυτός σου, και η άλλη, που θες απελπισμένα να είσαι ο εαυτός σου. Έντεκα διηγήματα για κείνους που βρίσκονται κάπου ανάμεσα. Ή αλλιώς, ιστορίες για το σκουλήκι στο μήλο. Εύφλεκτοι χαρακτήρες σε μια ανηρωική εποχή.

Τίτλος: Κακή σπορά
Συγγραφέας: Ανδρέας Πασσάς
Σελ. 166 Διαστάσεις 14Χ21
Τιμή: 12,00 €
ΙSBN 978-618-5307-51-6
Ημερ. κυκλοφορίας 10/2018
Κωδικός: 1879

.

Βιογραφικό

Ο Ανδρέας Πασσάς ζει στην Αθήνα και εργάζεται στην ιδιωτική τηλεόραση.

Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά, στο διαδίκτυο, σε συλλογικούς τόμους και στην εφημερίδα «Εξαρχειώτης».

Από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι και σήμερα διατηρεί τη σειρά με χρονογραφήματα «Μέρες και Νύχτες υπό επιτήρηση» στο viewtag.gr.

Η συλλογή διηγημάτων «Κακή Σπορά» είναι το πρώτο του βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

 

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΤΕΜ, Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Αναστάση Κοστελίδη, από τις εκδόσεις Έσοπτρον

Καλλιόπη Γιακουμή

 ΤΟ ΝΥΧΤΟΣΠΙΤΟ του Jo Nesbο, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Καλλιόπη Γιακουμή

“Μάρτυς μου ο Θεός” του Μάκη Τσίτα, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο