14.3 C
Greece
20 Σεπτεμβρίου, 2024
MORE Βιβλία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

ΜΑΥΡΟ – ΛΑΘΟΣ ΚΛΕΙΔΙΑ της Στάλως Φωτιάδου, από τις εκδόσεις Πηγή

βιβλίο, αισθηματικό μυθιστόρημα, Μαύρο, Λάθος Κλειδιά, Εκδόσεις Πηγή ΜΑΥΡΟ – ΛΑΘΟΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Συγγραφέας: Στάλω Φωτιάδου
Κατηγορία: Αισθηματικό
Εκδόσεις Πηγή
………

Ένα συγκλονιστικό αισθηματικό μυθιστόρημα που κλείνει με τον καλύτερο τρόπο μια υπέροχη τριλογία.

Όσες και να είναι οι παραλλαγές στον µύθο του Νάρκισσου, ο ίδιος παραµένει η απόλυτη καταστροφή. Στην εκδοχή που θα διαβάσεις έχει το όνοµα Νάσος Παυλίδης και συνθλίβει αυτούς που αγαπάει… Ακόµα και τα ίδια του τα παιδιά. Όσοι παρασύρονται από τη γοητεία της πλάνης του καταδικάζουν το µυαλό τους σε µόνιµη έκλειψη. Κι εκείνος, αποµακρύνεται αδιάφορος από τη σκηνή κάθε εγκλήµατος. Αγνοώντας πως κάθε του βήµα τον οδηγεί στη λίµνη που θα τον τραβήξει σαν µαγνήτης στον βυθό της όσο εκείνος θα ερωτεύεται το είδωλό του στον υδάτινό της καθρέφτη…

Θύτες και θύµατα. Οικογένειες της διπλανής πόρτας… Άνθρωποι γίνονται κλειδιά κι ανοίγουν πόρτες σε άλλους όσο κλειδώνουν τη δική τους. Μαριονέτες σε επιδέξια χέρια κι επικίνδυνα µυαλά. Σχέσεις εξάρτησης που παλεύουν για απεξάρτηση έσµιξαν αποχρώσεις κλείνοντας τον κύκλο στο Μαύρο. Σχέσεις στ-οργής και οργής πίσω από κλειστές πόρτες που ανοίγουν µόνο µε Λάθος Κλειδιά…

Από την επιτυχηµένη συγγραφέα της τριλογίας  “Μπλε” έρχεται το πολυαναµενόµενο αισθηματικό µυθιστόρηµα το οποίο κλείνει την τριλογία του “Μαύρου”, όπου οι ανθρώπινες αδυναµίες και ελαττώµατα αποτυπώνονται µε µαεστρικό ύφος και γραφή που καθηλώνει µέχρι την τελευταία σελίδα.

Τα άλλα δυο βιβλία της σειράς είναι: 

 

βιβλίο, κοινωνικό μυθιστόρημα, μαύρο δεύτερη πόρτα, εκδόσεις Πηγή “ΜΑΥΡΟ-ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΡΤΑ”
Συγγραφέας Στάλω Φωτιάδου
Εκδόσεις Πηγή
*****

Κανείς δεν µπορούσε να µπει στην επικίνδυνη ζώνη της σχέσης τους. Ο Ορφέας βρέθηκε κοντά της κι αφέθηκε στον παράδεισό της παλεύοντας µε τη δική του κόλαση. Του χάιδευε τα µαλλιά όσο εκείνος έσερνε τα χείλη από τον µώλωπα στο στόµα της, λες και φίλαγε φωτιά. Με ευλαβική προσοχή, µην καεί.

«Σ’ αγαπάω, Ορφέα µου…»

Όπως την είχε αγκαλιά και τη φιλούσε, σταµάτησε. Ενοχές.

«Θέλω να µείνω µόνος».

Μετά την απολογία, η αποµόνωση. Να κρυφτεί από τη ζωή τους εξορίζοντας τον εαυτό του στους λαβύρινθους µιας παγιδευµένης µοναξιάς. Λιποτάκτης στο ίδιο του το σκοτάδι, έτρεµε να πατήσει την γκρίζα ζώνη του µυαλού του.

Λαβύρινθος φτιαγµένος από µοναξιά, λύπες και φόβο.

«Παγίδα είναι το πέρασµα µια µέρα θα χαθείς.
Πάρε τον µίτο να βρεις την έξοδο».

Αν λυγίσει στη δύναµη της αγάπης τους και υποκύψει, έδωσε όρκο στον εαυτό του να ψαλιδίσει τον µίτο µόλις τον αγγίξει.

Το σταυροδρόµι όπου το παρελ

 

******

Μαύρο - Δανεικές Ταυτότητες“Μαύρο – Δανεικές Ταυτότητες”
Συγγραφέας Στάλω Φωτιάδου
Εκδόσεις Πηγή

*****

Εκεί που έφτασαν, δεν γινόταν διαφορετικά! Ο Έκτορας δεν είχε δικαίωµα πια να παίρνει αποφάσεις. Ο Πέτρος τον άρπαξε από τα µαλλιά και τράβηξε το πιστόλι που είχε κρυµµένο. Έριξε τον γιο του στον καναπέ και κρατώντας τον ακόµα από το κεφάλι, του το έχωσε στο στόµα. Έσκυψε στο τροµαγµένο του πρόσωπο και είπε.

Δεν ορίζεις εσύ την ώρα της τιµωρίας σου, Έκτορα, εγώ την ορίζω! Μέσα στα επόµενα δευτερόλεπτα, από αυτό το στόµα θα βγαίνουν λέξεις σωστές. Έστω µία λάθος, και θα σου τινάξω το κρανίο στους πέντε ανέµους. Κατάλαβες;

Πατέρας µε γιο; Ναι, πατέρας µε γιο στον κόσµο που συµβολικά έστω ονοµάζουµε «κόσµος της νύχτας» µα στην πραγµατικότητα κυριαρχεί από την γέννηση του ήλιου µέχρι τον θάνατο του φεγγαριού. Φτιαγµένοι από Φως και Σκοτάδι όλοι οι ήρωες της ιστορίας. Η νύχτα της ζωής τους µεταµορφώνεται µεθοδικά και ύπουλα από ληµέρι και καταφύγιο σε φυλακή και παγίδα. Και η σκοτεινή πλευρά της ψυχής τους κυριαρχεί σε βαθµίδες εξουσίας όπου ο άνθρωπος κοστολογεί τον άνθρωπο µε χρήµα και αίµα.

Μαύρα δίχτυα απλώνει η πλοκή του βιβλίου και πλέκει ιστορίες για την αχόρταγη δίψα του ανθρώπου για άνοδο σε εξουσία καθοδική. Εκεί που το πληρωµένο έγκληµα αγγίζει ακόµα και την αγάπη. Ιστορίες που µιλούν για το νερό που γίνεται αίµα και φτιάχνει δεσµά θανάτου. Και που λένε πως όσο ζεις, όλα µπορείς να τα κάνεις. Να αποδράσεις σε άλλες χώρες, σε άλλους κόσµους, µε άλλο όνοµα και άλλη ταυτότητα. Ναι µπορείς και αυτό! Όταν µόνη σου επιλογή είναι να πεθάνεις για να µείνεις ζωντανός πρέπει να το κάνεις. Και µετά; Πόσο φεύγεις από εσένα, αν αλλάξεις όνοµα και γίνεις ένας άλλος; Μέχρι πού µπορείς να φτάσεις… κρυµµένος σε «Δανεικές Ταυτότητες»;

.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα..

.

Μαύρο - Δανεικές Ταυτότητες Στάλω Φωτιάδου 

Η Στάλω Φωτιάδου γεννήθηκε το 1968 στη Λευκωσία, όπου ζει µέχρι σήµερα. Σπούδασε Δηµοσιογραφία στην Αθήνα, στο Εργαστήρι Επαγγελµατικής Δηµοσιογραφίας. Εργάστηκε σε νεανικό κυπριακό περιοδικό ως υπεύθυνη κοινωνικών και πολιτιστικών θεµάτων και συνεργάστηκε µε ραδιοτηλεοπτικούς σταθµούς στη συγγραφή χρονογραφηµάτων για καθηµερινές ραδιοφωνικές εκποµπές, και σεναρίων σε παιδικές εκποµπές για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Το γράψιµο ήταν πάντα η δηµιουργική της απόδραση, οι ανθρώπινες σχέσεις δε, αγαπηµένο θέµα αναφοράς και έρευνας.

Πρώτη της συγγραφική απόδραση η τριλογία «Μπλε» µε τίτλο του πρώτου βιβλίου «Κύκλοι από Θρύψαλα» που κυκλοφόρησε το 2018 από τις Εκδόσεις Πηγή. Τον επόµενο χρόνο ακολουθεί το «Μπλε ΙΙ – Αλήθεια από Ψέµατα» και η τριλογία ολοκληρώνεται το 2020 µε το «Μπλε ΙΙΙ – Πιο Πολύ κι από Αγάπη».

Εξερευνώντας τα χρώµατα των συναισθηµάτων, συνεχίζει τα συγγραφικά ταξίδια σε πιο σκοτεινά σηµεία της ψυχής µε τρεις εντελώς ανεξάρτητες µεταξύ τους ιστορίες που τις συνδέει µόνο το χρώµα. Αυτή τη φορά «γράφει» Μαύρο, δίνοντας στο πρώτο βιβλίο της σειράς που κυκλοφόρησε το 2021 τον τίτλο «Δανεικές Ταυτότητες» και συνεχίζόντας την διαδροµή το 2022 ανοίγοντας τη «Δεύτερη Πόρτα». Τα «Λάθος Κλειδιά», ολοκληρώνουν την σειρά κλείνοντας τον κύκλο µε το Μαύρο χρώµα.

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“ΑΕΝΑΗ ΜΑΧΗ: Η ΑΝΟΔΟΣ” της Άννας Σπανογιώργου, από τις Εκδόσεις Πηγή

Καλλιόπη Γιακουμή

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12-02-2020

Καλλιόπη Γιακουμή

“Γεράκια στο Κλουβί” της Κωνσταντίνας Μόσχου, από τις Εκδόσεις Bell  

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο