7.9 C
Greece
30 Απριλίου, 2024
ΑΠΟΨΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΦΑΙΗ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ

“Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ” της Μαίρης Γκαζιάνη, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

 Η άποψη της Φαίης Δεληγιώργη για το βιβλίο

“Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ”
Συγγραφέας Μαίρη Γκαζιάνη
Εκδόσεις Ωκεανός
*****

Η Μαίρη Γκαζιάνη ξεχωρίζει και εντυπωσιάζει πάντα με την γραφή της, σε κάθε της νέα ή προηγούμενη συγγραφική δουλειά. Έχει ένα δικό της τρόπο να συνεπαίρνει τους αναγνώστες της, με την αφηγηματική ευελιξία  που την διακρίνει. Η απίστευτη πλοκή των βιβλίων της, σε συνδυασμό με τους ξεχωριστούς συναρπαστικούς χαρακτήρες που δημιουργεί, εκπλήσσει και αγγίζει αναγνωστικά κάθε φορά και με διαφορετικό τρόπο το φιλαναγνωστικό κοινό.   

Μετά το εξαιρετικό “ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ” η συγγραφέας επανέρχεται με ένα νέο βιβλίο με τον τίτλο “Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ”                     

Η Αποστολή, είναι ένα μυθιστόρημα που μπορεί να καθηλώσει εύκολα τον αναγνώστη του. Το πρώτο χαρακτηριστικό του βιβλίου που προκαλεί τον θαυμασμό και τον ξαφνιάζει ευχάριστα, είναι η θεματολογία του που αφορά μια πρωτότυπη ιστορία, με πλοκή που συνεπαίρνει και καθηλώνει. Είναι προϊόν μιας έμπνευσης, που όπως λέει η ίδια η συγγραφέας μέσα στο βιβλίο της, προήλθε από μια καλοκαιρινή μέρα στη θάλασσα και υπήρξε η αφορμή, να δημιουργήσει ένα μυθιστόρημα άξιο λόγου και θαυμασμού, που κερδίζει την αμέριστη προσοχή και την εύνοια του κάθε αναγνώστη, από την πρώτη κιόλας σελίδα. Μια ιστορία άρτια σκηνοθετημένη, αποτυπωμένη και δοσμένη αριστοτεχνικά, μέσα από την μεστή και λεπτοδουλεμένη πένα της Μαίρης Γκαζιάνη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ένα ειδυλλιακό ελληνικό νησί διαλέγει η Σόνια, η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου για να απομονωθεί μετά τον χωρισμό της από την τελευταία της σχέση, που η ίδια επέλεξε να αφήσει πίσω της οριστικά. Κάτω από τον ζεστό καλοκαιρινό ήλιο περνάει τις μοναχικές διακοπές, που εκείνη διάλεξε να ήταν έτσι, απορροφημένη σε σκέψεις και προβληματισμούς.. Η Σόνια αποζητά την ηρεμία και την ψυχική της γαλήνη και φαίνεται ότι αυτό το μικρό νησί τηρεί τις προϋποθέσεις, που έβαλε σαν ορούς από την αρχή στον εαυτό της. Ωστόσο εντελώς απρόσμενα, όλα ανατρέπονται σε μια στιγμή, για την ηρωίδα μας, όταν ένα παράξενο μήνυμα σε μπουκάλι, που ξεβράζει η θάλασσα, την βάζει  σε μια απίστευτη περιπέτεια αναζήτησης, γεμάτη μυστήριους γρίφους και ανατροπές. Μια άγνωστη γυναίκα τής ζητάει να βοηθήσει τον άντρα της. Κάπως έτσι, ξεκινάει ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος και για την Σόνια, Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ, μόλις έχει ξεκινήσει για εκείνη..      

 «Έσκυψα και το πήρα στα χέρια μου. Κι από εκείνη τη στιγμή άρχισαν να ξεδιπλώνονται για μένα διαδρομές λαβυρίνθου. Ένας λαβύρινθος που με μαγνήτιζε, στέλνοντάς μου παράλληλα τον μίτο της Αριάδνης για να τον ακολουθήσω. Δεν ήξερα αν είχε έξοδο, ούτε γνώριζα από πού πήγαζε η αρχή του και ποιο ήταν το τέλος του. Ήξερα μόνο ότι βρέθηκα μέσα σ΄ αυτόν ξαφνικά κι ακολουθούσα μια πορεία χωρίς να προβλέπω που θα με βγάλει. Όμως ήταν αδύνατον να μην τον ακολουθήσω, το ένστικτο με ωθούσε να διαβώ τους διαδρόμους του ως το τέλος. Ποιο τέλος; Ούτε που γνώριζα». 

Η απόφαση της Σόνιας, να βρει τον άγνωστο παραλήπτη του μηνύματος, την κάνει να νιώθει έτοιμη να φτάσει ως το τέλος και στη λύση του μυστήριου γρίφου που έχει αναλάβει και όσο και αν βρίσκεται συνεχώς μπροστά σε μεγάλα διλήμματα, αδιέξοδα και προβληματισμούς, τόσο το πείσμα της εναντιώνεται στα εμπόδια που  αντιμετωπίζει. Η ηρωίδα έχει αρχίσει πλέον να παρασύρεται, σε ένα παράξενο και γεμάτο από απρόοπτα ξέφρενο κυνήγι, για την αποκάλυψη της ταυτότητας ενός άντρα, που δεν γνωρίζει και φαίνεται να χρειάζεται άμεσα την βοήθεια της, ενώ  μια άγνωστη, μια γυναικά-φάντασμα που εισβάλει στη ζωή της από το πουθενά και δείχνει να κινεί τα νήματα της μυστήριας αυτής υπόθεσης, γίνεται η σκιά της και αρχίζει να καθοδηγεί τα βήματά της.  

Θα μπορέσει η Σόνια να φτάσει στο τέλος του μυστηρίου;
Θα καταφέρει να βγει νικήτρια μέσα από αυτή τη δοκιμασία;
Θα βγει από την δίνη ενός λαβύρινθου που δείχνει όλο και περισσότερο να την εγκλωβίζει στα άδυτα και επικίνδυνα μονοπάτια του ή θα αφεθεί και θα χαθεί, μέσα στις δαιδαλώδεις και σκοτεινές διαδρομές του;

Η Μαίρη Γκαζιάνη με διεισδυτική και εύστοχη γραφή, εισχωρεί στην ψυχοσύνθεση της ηρωίδας της και μας μεταγγίζει τις σκέψεις της και τα συναισθήματα της, αβίαστα. Με αυτό τον τρόπο η συγγραφέας δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη της να γνωρίζει καλύτερα την ηρωίδα της και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για εκείνη. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου, ζει με άμεσο τρόπο όλη την ιστορία, την  παρακολουθεί, μπαίνει στην σκέψη της Σόνιας και αγωνιά για όσα συμβαίνουν στη ζωή της. 

Παράλληλα, ένα πολύχρωμο μωσαϊκό από ενδιαφέροντες χαρακτήρες πλαισιώνουν την Σόνια σε αυτή την δύσκολη διαδρομή και συνηγορούν στην εξέλιξη της παράξενης αυτής υπόθεσης. Ήρωες που ιχνηλατούνται από την συγγραφέα απόλυτα πειστικά. Οικεία και συμπαθή πρόσωπα και άλλες φορές απόκοσμα και αινιγματικά, κερδίζουν το αμέριστο ενδιαφέρον του αναγνώστη και τον κρατούν σε εγρήγορση μέχρι το τέλος. Αυτό επιτυγχάνεται φυσικά, μέσα από την περιγραφική δεινότητα της Μαίρη Γκαζιάνη που ξεδιπλώνεται με μαεστρία, μέσα στις σελίδες του νέου της βιβλίου.

Ωστόσο η συγγραφέας μας εκπλήσσει λίγες σελίδες πριν το τέλος, με μια ανατροπή που αλλάζει τελείως τα προβλεπόμενα και μας δίνει τροφή για σκέψη και μετά το τέλος του εξαιρετικού αυτού μυθιστορήματος.  

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το βιβλίο “Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ” είναι ένα καλογραμμένο, καταιγιστικό, χορταστικό μυθιστόρημα, με δυνατή μυθοπλασία και με έντονο το στοιχείο του μυστηρίου. Η αινιγματική ατμόσφαιρα που δημιουργεί εντέχνως η συγγραφέας, προκαλεί την αγωνία και σε άψογο συνδυασμό με τις ανάγλυφες παραστατικές εικόνες που επέλεξε Μαίρη Γκαζιάνη, να ντύσει την μοναδική αυτή ιστορία, κυριαρχούν μέσα στο βιβλίο και παρασύρουν τον αναγνώστη σε ένα υπέροχο λογοτεχνικό ταξίδι.

“Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ” είναι ένα δυνατό, ψυχογραφικό μυθιστόρημα που ρέει αβίαστα χάρη στην εξαιρετικά γοητευτική αφήγηση της συγγραφέως, από την αρχή ως και το καθηλωτικό τέλος, που παραμένει απρόβλεπτο μέχρι και την τελευταία σελίδα. Ένα βιβλίο που χαρίζει ένα ταξίδι στα άδυτα του γυναικείου ψυχισμού, μέσω μιας  σύγχρονης και αξιοπρεπής πένας, όπως αυτή της Μαίρης Γκαζιάνη. 

 Άλλο ένα ξεχωριστό μυθιστόρημα από την αγαπημένη Μαίρη Γκαζιάνη, που έχει την συγγραφική ικανότητα να δημιουργεί όμορφες αναγνωστικές εμπειρίες, κερδίζοντας έτσι, μια αξιότιμη θέση στις καρδιές όλων όσων, επιλέγουν να ταξιδέψουν μαζί της!

Σύνοψη βιβλίου από το οπισθόφυλλο
Η ελεύθερη και ανεξάρτητη Σόνια καταφεύγει ολομόναχη σ’ ένα μικρό νησί του Αιγαίου, μετά από έναν χωρισμό που η ίδια επέλεξε. Καθώς χαλαρώνει στην παραλία, έρχεται να τη συναντήσει ένα μήνυμα μέσα σε μπουκάλι που ξέβρασε η θάλασσα. Η περιέργεια τη σπρώχνει ν’ αναλάβει μια παράξενη αποστολή που της ανατίθεται: Μια άγνωστη γυναίκα τής ζητάει να βοηθήσει τον άντρα της.
Δίχως συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια της αλλά με πείσμα και με ρίσκο αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την αποστολή προσπαθώντας να εντοπίσει τον άντρα που κλήθηκε να βοηθήσει.
Αντιμετωπίζει άγνωστους ανθρώπους, μιλάει με πρόσωπα με τα οποία διασταυρώνεται κατά την αναζήτησή της κι όσο περισσότερους συναντάει, τόσο πιο πολύ μπερδεύεται το κουβάρι τής αποστολής της.
Δίπλα της στέκεται ο κολλητός φίλος της Πέτρος, κι όσο εκείνη προσπαθεί ν’ ανακαλύψει τον άγνωστο άντρα, τόσο ο Πέτρος προσπαθεί να στηρίξει την ίδια.
Γεγονότα που έχουν τραυματίσει την ψυχή και το μυαλό τής Σόνιας εγκλωβίζουν την ίδια κι όσους περιστρέφονται γύρω της.
Είναι τα πράγματα όπως φαίνονται; Θα καταφέρει να φτάσει στο τέρμα τής αποστολής ξεπερνώντας τον εαυτό της; Και ποιο μπορεί να είναι αυτό; Ποια είναι η άγνωστη γυναίκα τού μηνύματος; Και πώς γνώριζε ότι το μήνυμα θα φτάσει στα χέρια της Σόνιας;
Ένα ανατρεπτικό τέλος αποκαλύπτει όλη την αλήθεια.
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για τον άγνωστο ψυχισμό του ανθρώπου, γεμάτο μυστήριο, σασπένς και απροσδόκητες ανατροπές
Λίγα λόγια για την συγγραφέα
  Γκαζιάνη Μαίρη

 Η Μαίρη Γκαζιάνη, γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Μεγάλωσε στην Αθήνα όπου ζει μέχρι σήμερα και εργάσθηκε ως τραπεζοϋπάλληλος. Στο παρελθόν ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και τη ζωγραφική. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Την περίοδο 2011-2012 υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός στο magicradiolive. Από τον Νοέμβρη 2014 συνεργάζεται με το www.now24.gr και έχει πραγματοποιήσει πάνω από πεντακόσιες συνεντεύξεις σε καλλιτέχνες, επιστήμονες και συγγραφείς.

Το 2016 συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλώς τους» του Αιγαίο TV πραγματοποιώντας συνεντεύξεις σε ανθρώπους των τεχνών. Την περίοδο Ιούλιος 2017 έως Μάρτιος 2018 συνεργάστηκε με το on line Πολιτιστικό Περιοδικό Books and Style ως Διευθύντρια Σύνταξης. Μεγάλες της αγάπες είναι ο χορός και το θέατρο με τα οποία ασχολήθηκε ερασιτεχνικά.

Βιβλιογραφία
Τον Μάιο του 2012 κυκλοφόρησε την πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Σου γράφω…», τον Σεπτέμβρη 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ένα φεγγάρι λιγότερο» από τις εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία και τον Ιούνιο του 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο της Τα πλήκτρα της σιωπής» από τις εκδόσεις ΄Οστρια. Επίσης, το παραμύθι της «Το ψαράκι του βυθού» συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο «Παραμύθια και Μαμάδες» εκδόσεις Βερέττα 2015. Τον Ιούνιο 2017 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της «?λικα βήματα» από την Εμπειρία Εκδοτική. Το μυθιστόρημα «ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ» είναι το πρώτο της βιβλίο από τις εκδόσεις Ωκεανός.
Σύνταξη και επιμέλεια: Φαίη Δεληγιώργη 
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Η ΚΟΡΗ ΤΩΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΩΝ” της Lucinda Riley, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Μεγακλής

”Οι μάγισσες του Θερμαϊκού” της Όλγας Λιάρατση, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ”, του Βαγγέλη Μαργιωρή, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο