25.5 C
Greece
31 Αυγούστου, 2024
ΟΙ ΣΤΗΛΕΣ ΜΑΣ

“ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”: “YOUNG WOMAN AND THE SEA”, γράφει η Κατερίνα Κοφινά

“ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”  

“Με την νέα μου στήλη στους ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ την “Κινηματογραφική Δίνη” θα προσπαθήσω να σας γράφω για ταινίες παλιές και νέες για σειρές και για αφιερώματα.”

Κατερίνα Κοφινά

 

 

YOUNG WOMAN AND THE SEA

(Η ΝΕΑΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ)

Η ταινία η Νεαρή γυναίκα και η θάλασσα που μπορείτε να την δείτε στο κανάλι της ΝΤΙΣΝΕΙ έχει ως θέμα της την αληθινή ιστορία της Τρούντι Έντερλε που διέσχισε κολυμπώντας την Μάγχη το 1926. Η νεαρή κοπέλα κολύμπησε 21 μίλια από την Γαλλία στην Αγγλία κάτω από αντίξοες συνθήκες. Με ρεύματα, μέδουσες , και παγωμένα νερά, για να καταφέρει να αφήσει το σημάδι της στην γυναικεία κολύμβηση , που τότε δεν ήταν εφικτή επειδή θεωρούσαν πως οι γυναίκες δεν έπρεπε να κολυμπάνε. Σε μια πατριαρχική κοινωνία , που οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου η Έντερλε ξεπέρασε την εχθρότητα της κοινωνίας που δεν δεχόταν οι γυναίκες να αποφασίζουν μόνες τους για την ζωή τους.

.

.

Γεννήθηκε το 1905 στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ από μετανάστες γονείς. Σε πολύ μικρή ηλικία πέρασε Ιλαρά που την άφησε μερικώς κωφή. Είχε μια μεγαλύτερη αδερφή την Μέγκ και έναν μικρότερο αδερφό.  Η μητέρα της ήταν μια γυναίκα με αποφασιστικότητα . Ο πατέρας της ήταν χασάπης. Όταν ένα τραγικό γεγονός ,  η φωτιά στο ατμόπλοιο  GENERAL SLOCUM  έγινε η αφορμή να καούν πάνω από χίλια άτομα τα περισσότερα γυναίκες , γιατί δεν ήξεραν μπάνιο, η μητέρα της έβαλε βέτο στον άντρα της οι κόρες της να μάθουν κολύμβηση.  Και της πήγε σε μια πισίνα όπου η προπονήτρια ήταν γυναίκα. Εκεί η Τρούντι έμαθε να κολυμπά και φυσικά ανακάλυψε το πάθος της για το άθλημα.

.

First Trailer For 'Young Woman and the Sea' Released - Daily Disney News

.

Πήρε μέρος σε πολλούς αγώνες και κέρδισε μετάλλια. Πήρε και μετάλλια στους Ολυμπιακούς  του 1924. Και το 1926 αποφάσισε να διασχίσει κολυμπώντας την Μάγχη , και τελικά το κατάφερε αφού είχε στο πλευρό της την αγαπημένη της αδερφή.  Η ιστορία της Τρούντι είναι βασισμένη στο βιβλίο του GLENN STOUT Η 2009 το σενάριο είναι  του JEFF NATHANSON και η σκηνοθεσία του JOACHIM RONNING. Πρωταγωνίστρια και μάλιστα με πολύ καλή ερμηνεία είναι η DAISY RIDLEY. Η ταινία έχει φεμινιστική ματιά και μάλιστα γοητεύει τους θεατές.  Η ζωή της Τρούντι ήταν γεμάτη μάχες. Δεν παντρεύτηκε έχασε στην πορεία την ακοή της και έζησε μαθαίνοντας κωφά παιδιά να κάνουν κολύμβηση.

Δείτε την ταινία γιατί αξίζει μαθαίνοντας πως το θάρρος και η αποφασιστικότητα κερδίζουν κάθε μάχη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ . Π. ΚΟΦΙΝΑ   

………………..

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΦΙΝΑ

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Στην πΈνα”: “Παγιδευμένοι στους κόσμους του ιού και των ιών.” γράφει η Στάλλω Φωτιάδου

Καλλιόπη Γιακουμή

10 ΤΙΤΛΟΙ ΓΝΩΣΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ

Μεγακλής

5+1 ιστορίες μυστηρίου που θα σας ανατριχιάσουν και θα σας προβληματίσουν

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο