21.7 C
Greece
16 Σεπτεμβρίου, 2024
MORE ΟΙ ΣΤΗΛΕΣ ΜΑΣ

“ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”: “DARK MATTER”, γράφει η Κατερίνα Κοφινά

“ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”  

“Με την νέα μου στήλη στους ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ την “Κινηματογραφική Δίνη” θα προσπαθήσω να σας γράφω για ταινίες παλιές και νέες για σειρές και για αφιερώματα.”

Κατερίνα Κοφινά

 

 

 

DARK MATTER

(ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΛΗ)

Το θέμα του παράλληλου σύμπαντος το ξέρουμε από πολύ παλιά σε σειρές με πρώτο και καλύτερο το συγκλονιστικό FRINGE του ΤΖΕΙ  ΤΖΕΙ  ΕΙΜΠΡΑΜΣ. Από το 2008 ως το 2013 που μας συστήθηκε . Και έκτοτε έχουμε δει σειρές με την ίδια θεματολογία όπως το ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ για παράδειγμα. Η σειρά ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΛΗ  που βασίζεται στο βιβλίο του ΜΠΛΕΙΚ ΚΡΑΟΥΤΣ  2016 έγινε σειρά και ο ίδιος ο συγγραφέας διασκεύασε το σενάριο.

Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΛΗ έχει ως θέμα της έναν  καθηγητή Κβαντικής Φυσικής που ζει με τη γυναίκα και τον γιο του μια ευτυχισμένη ζωή , διδάσκοντας . Η οποία όμως θα ανατραπεί , όταν ένα βράδυ γυρίζοντας από ένα μπαρ που είχε πάει να συναντηθεί με τον φίλο του, τον απαγάγει ένας άγνωστος άντρας που φορά μάσκα.  Θα τον κοιμίσει με μια ένεση και ξυπνώντας, θα βρεθεί σε ένα παράλληλο σύμπαν. Θα ξυπνήσει στην ίδια πόλη το ΣΙΚΑΓΟ , αλλά σε μια άλλη ζωή. Εκείνη που τον θέλει ανύπαντρο και σε σχέση με μια του συνάδελφο. Και η οποία θα του πει μόλις τον δει ότι είχε εξαφανιστεί για μήνες.

.

.

Και ενώ οι θεατές αρχίζουν να μπαίνουν στην υπόθεση της σειράς όλες οι ερωτήσεις του ήρωα , γίνονται τα σκαλιά που ανεβαίνοντας τα επεισόδιο , το επεισόδιο θα καταλάβουν του τι συμβαίνει πραγματικά. Ο καθηγητής ο Τζέισον είναι ο ίδιος , αλλά η ζωή του είναι άλλη. Ζει μια άλλη ζωή τελείως ξένη για εκείνον. Το DARK MATTER  εστιάζει στα διάφορα παράλληλα σύμπαν  που θα δούμε, κυρίως όμως στην σχέση  του καθηγητή με την οικογένεια του , και κατά πρώτη την γυναίκα του.  Εδώ όμως σε σχέση με τον FRINGE  ο Τζέισον έχει να αντιμετωπίσει τον εαυτό του, και όχι κάποιους εξωτερικούς παράγοντες.

Άλλο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της σειράς είναι βέβαια οι επιστημονικοί όροι της Κβαντικής Φυσικής , και όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν ένα πείραμα κατανοητό σε κάποιους. Σε μένα προσωπικά που ακόμα και η αριθμητική του Δημοτικού με μπέρδευε σας το λέω τα βρήκα μπαστούνια. Αναγκάστηκα να δω κάποια επεισόδια για δεύτερη φορά , αλλά αυτό καθόλου δεν κουράζει ακόμα και σε όσους , όπως και εγώ η Άλγεβρα και η Φυσική ήταν όροι που μου έφερναν αναγούλα.

Ο Τζέισον ο νούμερο ένα για να αρχίσω να σας βάζω σε μια σειρά , μιας και έτσι θα αναγνωρίσετε τον καλό από τον κακό του νούμερο δυο, δούλευε σε ένα πείραμα. Βασικά είχε κατασκευάσει ένα μικρό κουτί στο μέγεθος μιας μικρής μπάλας. Ο Τζέισον όμως νούμερο δυο είχε καταφέρει να φτιάξει ένα τεράστιο κουτί και , μάλιστα να ταξιδέψει σε μια παράλληλη πραγματικότητα. Όπως αυτή του νούμερο ένα , και να του κλέψει την ζωή.

.

.

Μέσα στα 9 επεισόδια θα έχετε πορωθεί, θα γευθείτε επιστημονική φαντασία, και θα έχετε φοβηθεί , μιας και η σειρά διαθέτει και λίγο από θρίλερ.  Η δείτε το και αλλιώς αν θέλετε. Έχετε την ζωή που διαλέξατε; Και είστε με αυτή ευτυχισμένοι;  Έτσι; Τι; Όχι; Ε! τότε ίσως κάποια νύχτα να σας επισκεφτεί ο άλλος σας εαυτός, από ένα παράλληλο σύμπαν. Αυτό θα σας άρεσε; Αν ναι τότε θα πρέπει να παλέψετε για την ζωή σας την τωρινή για να την κρατήσετε ασφαλή. Και αν μπείτε στο κουτί με τα χιλιάδες παράλληλα σύμπαν, τότε θα πρέπει να ανοίξετε την σωστή πόρτα , για να επιστρέψετε στην ζωή σας. Είναι μια κατάσταση τρελή που όμως θα πρέπει να καταφέρετε να νικήσετε.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΘΕΑΣΗ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ . Π. ΚΟΦΙΝΑ   

………………..

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΦΙΝΑ

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12-01-2019

Καλλιόπη Γιακουμή

Τζον Μέγκοτ, Ο εκκεντρικός πλούσιος που ενέπνευσε τον Ντίκενς και δημιούργησε τον χαρακτήρα του τσιγκούνη και γεροξεκούτη πλούσιου, Εμπενίζερ Σκρουτζ….

Καλλιόπη Γιακουμή

Μαρία Σοφία φον Ερταλ: Η ιστορία της νεαρής Γερμανίδας βαρώνης που ήταν η πραγματική Χιονάτη 

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο