15.1 C
Greece
6 Μαΐου, 2024
Βιβλία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ-ΤΡΟΜΟΥ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

“Το κουτί” του Γιώργου Γιώτσα από τις Εκδόσεις BELL

“Το κουτί”

Συγγραφέας Γιώργος Γιώτσας

Εκδόσεις BELL*

Τι είναι το κουτί;

👉 Είναι ένα βιβλίο για τις φωτεινές αλλά και τις σκοτεινές πλευρές των ανθρώπων…
👉 Ένα σκληρό και ταυτόχρονα ευαίσθητο μυθιστόρημα για το θυμό, τα όνειρα, τη φιλία και την αγάπη…
👉 Μια συγκλονιστική ιστορία για το πώς η ελπίδα ενός νέου ανθρώπου αγωνίζεται να επιβιώσει μέσα σε μια πραγματικότητα που του ζητάει να θυσιάσει ό,τι πιο πολύτιμο έχει…

 

 Λίγα λόγια για την υπόθεση 

Η Ζένια, μαθήτρια της δευτέρας λυκείου, βιώνει μια δυσβάσταχτη καθημερινότητα όπου έρχεται αντιμέτωπη με το ρατσισμό και το bullying στη γειτονιά της και στο σχολείο. Μέλος μιας δυσλειτουργικής οικογένειας, με δυο γονείς που δείχνουν αδιάφοροι και επικίνδυνοι, η Ζένια δίνει όλη της τη φροντίδα και τη στοργή στο μικρό της αδερφό Νικόλα, που την έχει ανάγκη.

Το πάθος της για την μουσική και η ανακάλυψη των αισθημάτων ενός συμμαθητή της για εκείνη, θα δώσουν στην κοπέλα την ελπίδα και το κίνητρο που χρειάζεται για να προχωρήσει μπροστά. Μέχρι τη στιγμή που ένας καθηγητής της θα εισβάλει στη ζωή της, την ίδια περίοδο που ο αδερφός της αρρωσταίνει πολύ σοβαρά. Τότε εκείνη θα αρχίσει να γλιστράει στα σκοτάδια του μυαλού… και ο εφηβικός της θυμός θα εξαπλωθεί μέσα της όπως το μελάνι εξαπλώνεται στο καθαρό νερό.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα..

Γιώργος Γιώτσας..

Πατέρας. Σύζυγος. Νυχτερινός ρεσεψιονίστ. Επίσης πολυβραβευμένος συγγραφέας σε Ελλάδα και Αμερική. Απ’ το σχολείο άρχισε να γράφει ιστορίες και παραμύθια. Όλα τα βιβλία του έχουν συλλέξει βραβεία και διακρίσεις, αλλά πάνω από όλα την αγάπη του αναγνωστικού κοινού, κάτι για το οποίο είναι ευγνώμων.

Είναι ο μοναδικός έλληνας συγγραφέας του φανταστικού με δύο βιβλία back to back στα top-10 των βραβείων Public (“Κάτω από το Κρεβάτι”, 2018 και “Εκείνοι που επιστρέφουν”, 2020) ύστερα από ψηφοφορία 230.000 και 190.000 αναγνωστών αντίστοιχα.

Ο συνάδελφος του, Γιάννης Μαργέτης, έγραψε ότι «Ο Γιώργος Γιώτσας αγαπάει αυτό που κάνει» ενώ ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος – Πιπερίαν τον χαρακτήρισε “Ανθρώπινο συγγραφέα”.

Esquire, Mystery, Tv Zapping, Athens Voice κάποια από τα μέσα που φιλοξένησαν συνεντεύξεις και αφιερώματα για το συγγραφέα και το έργο του. Ο Γιώργος συνεχίζει να γράφει με συνέπεια.

Το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο “Το Κουτί” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις BELL

 

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Τρεις γυναίκες”, της Lisa Taddeo από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Καλλιόπη Γιακουμή

«H οργή του χρόνου» της Μαρίας Βουζουνεράκη, από τις Εκδόσεις Άνεμος Εκδοτική

Καλλιόπη Γιακουμή

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Αφήστε Ένα Σχόλιο