15.1 C
Greece
16 Μαΐου, 2024
ΟΙ ΣΤΗΛΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ

“Στην πΈνα”: ”ΠΡΟΣΜΟΝΗ”… Γράφει ο Τόλης Αναγνωστόπουλος

Στην πΈνα”  ✒️✒️ 

“ΠΡΟΣΜΟΝΗ”
Γράφει ο Τόλης Αναγνωστόπουλος

                                                    

   ΠΡΟΣΜΟΝΗ…

Κάθε μέρα το ίδιο δρομολόγιο: Από το χώρο φιλοξενίας  στην παραλία και πάλι πίσω. Με αφήνουν αυτοί με τις στολές. Μια ακόμα χαροκαμένη θα σκέφτονται . Άστους να λένε, εσύ έχεις επιζήσει. Μου το είχες υποσχεθεί, όταν γινόταν η επιλογή. Προτεραιότητα μάνες με παιδιά, όλοι οι άλλοι χώρια. Έμεινες πίσω.

Καμία Συνθήκη δεν προστατεύει ερωτευμένους, κανένας δουλέμπορος δεν συγκινείται. Μόνο το χρήμα. Αναγκαία όχι όμως και ικανή συνθήκη για  ζωή. Όσους τοίχους FRONTEX και αν υψώσουν, η καρδιά τους υπερπηδά. Όση τρικυμία και αν έχει , σωσίβιό μας η αγάπη μας. Βλέπω  τα πτώματα που ξεβράζει η θάλασσα καθημερινά.

Δεν είσαι εσύ ανάμεσά τους. Σήμερα.  Ακόμα.

Και εγώ πετάω στη θάλασσα που μας χωρίζει το μπουκάλι με το ίδιο μήνυμα πάντα μέσα :

Σ’ αγαπώ.

Ο Τόλης Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Νοσοκομείων και έκανε μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Οικονομικά της Υγείας. Εργάστηκε πολλά χρόνια στην οικονομική διεύθυνση μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων. Το τελευταίο διάστημα προσαρμόζεται σε λογικές και απαιτήσεις του δημόσιου τομέα. Στο θέμα της οικογένειας τον ανέχονται μια γυναίκα και δυο μικρά αγόρια, χωρίς να ελπίζουν σε τίποτα καλύτερο από το να γράφει για να τους αφήνει ήσυχους. Παρακολουθεί σεμινάρια δημιουργικής γραφής και γράφει ασταμάτητα, όχι πολύ αισιόδοξα αλλά με δόσεις χιούμορ. Προτιμά το βουνό από τη θάλασσα, το ποδήλατο από το αυτοκίνητο, το εσπρέσο από το νεσκαφέ, τη lowbap μουσική από τη ροκ. Πιστεύει στη φιλία. Αν και οι πραγματικοί του φίλοι είναι πολύ λιγότεροι από τους διαδικτυακούς και απαιτούν περισσότερα από ένα follow ή ένα like. Αρθρογραφεί στο κοινωνικό δίκτυο για το βιβλίο “Bookia”. Έχει εκδώσει το μυθιστόρημα “Ένας ή Κανένας” από τις εκδόσεις “Το Ανώνυμο Βιβλίο”, τον Μάρτιο του 2016. “Το βαθύ ρήγμα” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Γίνετε μέλος της ομάδας μας “Βιβλίων Ορίζοντες” στο facebook πατώντας το παρακάτω σύνδεσμο

Βιβλίων Ορίζοντες

 

Επιμέλεια άρθρου : Καλλιόπη Γιακουμή

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

Μάργκαρετ Μίτσελ:Η συγγραφέας του «Όσα παίρνει ο άνεμος»…

Καλλιόπη Γιακουμή

Οι Μεγαλύτεροι Θησαυροί του Αρχαίου Κόσμου..Πομπηία, μια πόλη μυστήριο, μια πόλη που σταμάτησε να ζει ξαφνικά το 79 μΧ…

Καλλιόπη Γιακουμή

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16-12-2018

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο