25.4 C
Greece
21 Μαΐου, 2024
ΟΙ ΣΤΗΛΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ

“Στην πΈνα”: ”ΑΓΑΠΗ, ΟΡΟΣ ΟΜΟΡΦΟΣ ΠΟΛΥ”… Γράφει ο Αντώνης Αναγνωστόπουλος

Στην πΈνα”  ✒️✒️ 

”ΑΓΑΠΗ, ΟΡΟΣ ΟΜΟΡΦΟΣ ΠΟΛΥ”…
Γράφει ο Αντώνης Αναγνωστόπουλος

 

”ΑΓΑΠΗ, ΟΡΟΣ ΟΜΟΡΦΟΣ ΠΟΛΥ”…

Σήμερα θα μιλήσουμε για την αγάπη, έναν όρο τόσο σημαντικό, που κάνει κάθε άνθρωπο να νιώθει όμορφα,να νιώθει καλά,όταν την δέχεται απλά σωστά.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει την αγάπη ιδανική, δίκαια κάποιος θα αναρωτηθεί.

Είναι το να αγαπάς υπερβολικά, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να μεταμορφώνεται σε πιεστική;  Είναι το να θες να αλλάξεις του άλλου το μυαλό, επειδή και καλά τον αγαπάς περισσότερο από τον δικό του εαυτό; Η να του στερείς την ελευθερία, απλά για να νιώθεις εσύ καλά με σένα, κάνοντας τον άλλον να νιώθει σαν κανένας;

Ερωτήματα πολλά αναπτύσσονται πάνω στο κομμάτι αυτό, γιατί όπως και να το κάνουμε, ο καθένας ξέρει μόνο για τον δικό του οργανισμό, το τι είναι λάθος η σωστό. Όπως όλοι, δεν παρέλειψα και εγώ να πέσω θύμα αυτής της ιστορίας, είτε να είμαι θύτης,  προσπαθώντας να εξηγήσω όλο αυτό, τον σωστό για μένα, παραλογισμό.

Ο λόγος που θέλω να σταθώ και να δώσω την πρέπουσα σημασία σε αυτή την ιστορία, είναι το ότι πιστεύω πως ο καθένας μας έχει παίξει πρωταγωνιστής σε μια τέτοια κατάσταση και είμαι σίγουρος πως τελικά, κατάλαβε πως μπορούμε να δίνουμε την αγάπη μας και όμορφα. Αυτό όμως προϋποθέτει, να αγαπάμε τον άλλον ειλικρινά για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θα θέλαμε εμείς να είναι, να του δίνουμε το δικαίωμα να κρίνει αυτός τα λάθη απτά σωστά και όχι να βρισκόμαστε εμείς συνέχεια μπροστά, κάνοντας τον σκληρό διαιτητή.

Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για όλα αυτά, αλλά καλύτερα να σας αφήσω να σκεφτείτε τα δικά σας παραδείγματα, τα δικά σας λάθη και σωστά. Από μεριάς μου θα θελα ένα μόνο να πω, πως ο άνθρωπος φίλοι μου, είναι γεννημένος για να κάνει λάθη.

Ίσως και ένα τέτοιο λάθος στον κόσμο αυτό, αγαπήσει πραγματικά και τον δικό σου εαυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΔΩ:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

.…………………..

Γίνετε μέλος της ομάδας μας “Βιβλίων Ορίζοντες” στο facebook πατώντας το παρακάτω σύνδεσμο

Βιβλίων Ορίζοντες

 

Επιμέλεια άρθρου : Καλλιόπη Γιακουμή

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Στην πΈνα”: ΑΝΕΖΑ ΜΙΤΛΕΚΤΟΝ… ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΝΝΑ ΛΑΙΤΣΑ

Μεγακλής

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14-09-2019

Καλλιόπη Γιακουμή

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25-10-2020

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο