11.5 C
Greece
30 Απριλίου, 2024
MORE ΑΠΟΨΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΦΑΙΗ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ

“ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΗΝΗ” της Τάμι Γκεκτσιάν, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

 Η άποψη της Φαίη Δεληγιώργη για το βιβλίο

***

“ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΗΝΗ”
Συγγραφέας Τάμι Γκεκτσιάν
Εκδόσεις Υδροπλάνο
***

“ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΗΝΗ” είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της Τάμι Γκεκτσιάν που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Ένα πραγματικά εξαιρετικά καλογραμμένο και ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα, με όμορφη αισθαντική και καθαρή γραφή, έξυπνη πλοκή, με ξεχωριστούς και πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω, ιδανικός σε αναλογίες, αποπνέει ένα άρωμα μυστηρίου να νοτίζει τις σελίδες του βιβλίου και να αιχμαλωτίζει άμεσα τις αισθήσεις του αναγνώστη

Ένα άρτιο αφήγημα που αποτυπώνει με θαυμάσιο τρόπο τις ιστορίες πέντε διαφορετικών και αγνώστων μεταξύ τους ανθρώπων, που αποφασίσουν να περάσουν τα Χριστούγεννα, σε ένα απομονωμένο αρχοντικό, στο χιονισμένο Μέτσοβο, στο σπίτι της Γαλήνης, μιας ώριμης, γοητευτικής, παντρεμένης γυναικάς. Η Γαλήνη επιδιώκοντας να ξεφύγει από την μονοτονία της καθημερινότητας της, παίρνει το ρίσκο να προσκαλέσει μια άγνωστη παρέα στο σπίτι της, για να περάσουν όλοι μαζί ένα εορταστικό δεκαήμερο.

Πέντε διαφορετικοί χαρακτήρες, με ξεχωριστές διαδρομές στη ζωή τους, θα συναντηθούν στο ειδυλλιακό αυτό περιβάλλον και θα αφεθούν στην γιορτινή ατμοσφαίρα και στην ζεστή θαλπωρή του σπιτιού, της πυργοδέσποινας Γαλήνης. Ο καθένας τους κουβαλά τις δικές του απογοητεύσεις του, τον πόνο, τη χαρά, την θλίψη, τα ζωογόνα όνειρα και τις γλυκόπικρες αναμνήσεις τους. Καθώς η χιονοθύελλα μαίνεται πάνω από το ορεινό και  κατάλευκο τοπίο του Μετσόβου, οι ήρωες θα ανοίξουν τις καρδιές τους και θα παρασυρθούν σε ένα κοινό, δυνατό και πρόσφορο μοίρασμα συναισθημάτων και αποκαλύψεων για την ζωή τους,    που θα φέρει στο φως παλιά πάθη, ένοχα μυστικά και μοιραία λάθη από το παρελθόν τους.

Μόνο που κάποιες φορές το πεπρωμένο παίζει μαζί μας και χαίρεται να δοκιμάζει τα όρια μας.. Αυτό συμβαίνει κι με τους ήρωες μας, οι συνταρακτικές αποκαλύψεις που αναδύονται στην επιφάνεια, θα ταράξουν και θα κλονίσουν την γιορτινή ατμοσφαίρα του σπιτιού και θα πυροδοτήσουν μια σειρά από μοιραίες εξελίξεις και ανατροπές για τους πρωταγωνιστές. Τώρα όλοι τους καλούνται να αντιμετωπίσουν τις προσωπικές τους αλήθειες, να κοιτάξουν κατάματα τον εαυτό τους, να επαναπροσδιορίσουν την μέχρι τώρα πορεία τους και να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις, που θα φέρουν νέα ξεκινήματα που θα καθορίσουν τη μετέπειτα ζωή τους.            

Πόσο τυχαία είναι όμως αυτή η συνάντηση τελικά;
Τι σχέση μπορεί να ενώνει τους ήρωες της ιστορίας αυτής και τι μπορεί να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ τους;

Με την ταλαντούχα και καλαίσθητη πένα της, η συγγραφέας μας κάνει συνοδοιπόρους της σε αυτό το θαυμάσιο μυθιστόρημα. Χωρίς αντιστάσεις αφηνόμαστε στην ροή της ιστορίας και ακολουθούμε τους ήρωες της ξέπνοα, στο μοναδικό ταξίδι που ξεκίνησαν προς την κάθαρση και της λύτρωσης τους.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Χαρακτήρες  αυθεντικοί και οικείοι, σκιαγραφούνται ανάγλυφα από την  συγγραφέα και είναι απόλυτα εναρμονισμένοι στον χωρόχρονο και στην εποχή που βιώνουν τις προσωπικές τους ιστορίες και διατηρώντας την μοναδικότητα τους ο καθένας ξεχωριστά, μας μεταδίδουν τα συναισθήματα τους και τις αγωνίες τους.Η Τάμι Γκεκτσιάν υφαίνει με μαεστρία συναρπαστικούς χαρακτήρες και συνθέτει άρτια την ψυχοσύνθεση τους, δίνοντας βαρύτητα τόσο στους πρωταγωνιστές της ιστορίας της, όσο και στους δευτεραγωνιστές της, αναδεικνύοντας έτσι το μεγαλείο αλλά και την επιφόρτιση της ανθρώπινης ψυχής, μέσα από τις συναισθηματικές και εσωτερικές συγκρούσεις τους.   

Οι διαδοχικές αλλαγές της αφήγησης ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν επιτυγχάνεται αρμονικά, χάρη στην περιγραφική δεινότητα της συγγραφέως, προσφέροντας μας εναλλαγές συναισθημάτων, εικόνων και διαλόγων που κρατούν σε εγρήγορση την έκβαση της υπόθεσης σελίδα την σελίδα, χαρίζοντας μας απλόχερα, χορταστικές και έντονες γεύσεις αναγνωστικής απόλαυσης

Ένα δυναμικό μυθιστόρημα που εγείρει την σκέψη και σε παρασύρει εύκολα να το ζήσεις, να το νιώσεις και να απορροφηθείς τελείως με την ιστορία του. Στις σελίδες του επιφυλάσσει για τον αναγνώστη στιγμές αγωνίας, έντασης,  λύτρωσης μα και έναν απρόσμενο έρωτα, που κρατάει αμείωτο και ζωηρό το ενδιαφέρον μας, με τις αναπάντεχες εξελίξεις του. 

Κοινωνικό, συναισθηματικό, ατμοσφαιρικό, καθηλωτικό, εμπλουτισμένο με τις σωστές δόσεις μυστηρίου, το μυθιστόρημα “ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ”, διαβάζεται απνευστί και σε κερδίζει εύκολα, από την πρώτη του κιόλας σελίδα. Ανακαλύψτε το και ταξιδέψτε μαζί του ανεπιφύλακτα.  

Ευχαριστώ την αναμφισβήτητα ταλαντούχα συγγραφέα Τάμι Γκεκτσιάν, για την ευκαιρία που μου έδωσε να γνωρίσω και να απολαύσω πραγματικά, αυτό το θαυμάσιο μυθιστόρημα και να ζήσω  και εγώ μαζί με τους πολύ ενδιαφέροντες ήρωες της, δέκα συναρπαστικές και αξέχαστες μέρες στη Γαλήνη, με φόντο το  πανέμορφο χριστουγεννιάτικο και χιονισμένο Μέτσοβο.  

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο..

Η Γαλήνη, μια παντρεμένη γυναίκα που διανύει την πέμπτη δεκαετία της ζωής της, αποφασίζει να καλέσει στο αρχοντικό της στο Μέτσοβο πέντε αγνώστους για
να περάσουν μαζί το δεκαήμερο των Χριστουγέννων. Πόσο τυχαία είναι όμως η έλευση των ανθρώπων αυτών στο αρχοντικό της Γαλήνης; Το παρελθόν τους συγκρούεται με το παρόν και σύντομα αποκαλύπτονται κρυμμένα μυστικά και θαμμένα από καιρό συναισθήματα.

Μέσα στη θύελλα των δραματικών γεγονότων που συγκλονίζουν το αρχοντικό, εμφανίζεται απρόσκλητος ο έρωτας. Δύο άνθρωποι βρίσκονται απροετοίμαστοι απέναντί του και καλούνται να βιώσουν το πιο ισχυρό συναίσθημα. Έχουν δικαίωμα να αρχίσουν τη ζωή τους από την αρχή, ενώ έχουν αφήσει προ πολλού πίσω τους τη νιότη; Έχουν δικαίωμα να πληγώσουν τους αγαπημένους τους και να υπερπηδήσουν όλα τα εμπόδια για να αντικρίσουν επιτέλους την ευτυχία;

 

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα..

Tami Gkektsian  Τάμι Γκεκτσιάν

Η Τάμι Γκεκτσιάν σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Έχει αποκτήσει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στην Ειδική Αγωγή και φιλοδοξεί να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της στη Δημιουργική Γραφή. Τον Σεπτέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων της με τίτλο «Λέξεις χωρίς ήχο» από τις Εκδόσεις Γερμανός.

Τον Οκτώβριο του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Κλεψύδρα ζωής» από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή. Το διήγημά της «Κινούμενη Πόλη» βραβεύτηκε από τις Εκδόσεις Εντύποις και δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2019 στο Ανθολόγιο «Ένα βιβλίο για τη Θεσσαλονίκη». Λατρεύει τα ταξίδια, τον κινηματογράφο και το θέατρο.

 

 

Σύνταξη και επιμέλεια: Φαίη Δεληγιώργη 
.
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Ο κόρες του Νερού” (Το πρώτο μέρος από την “Τριλογία της Διασποράς”) της Φιλομήλας Λαπατά, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

Καλλιόπη Γιακουμή

ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΕΒΕΝΓΟΥΟΡΘ” της Anna Katharine Green, γράφει η Ελένη Τσιούρδα (Lena Tsd)

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο